Verdiepende verhalen

Leer kijken door te zien


Het Park is een groene ruimte én een sociale ruimte. Het biedt zuurstof, rust en ruimte voor alle bewoners en bezoekers, in de luwte van de stad. Niet alleen voor de menselijke stadsbewoners, maar ook voor de insecten, vogels, de prachtige monumentale bomen en alle wonderlijke seizoensbezoekers. En het Park is het grootste groene rijksmonument van de stad. Dat betekent dat het Park van nationale waarde is en rijk aan geschiedenis. In de verdiepende verhalen leer het Park beter kennen en maak je kennis met allerlei avonturen van bewoners en bezoekers in het Park van lang geleden tot nu.

Kijk- en zoekboek 'het Park'

Stap binnen in de wereld van 'het Park', een betoverend kijk- en zoekboek gemaakt door de Rotterdamse architect en illustrator Magnus Weightman. Dit boek, doordrenkt met humor, details en herkenbare situaties, voert je langs de alle seizoenen en alle karakteristieke plekken van het Park in Rotterdam. Het onthult kleine verhalen van de personages, dieren en parkbewoners op elke pagina, waardoor kinderen niet alleen betoverd raken door de prachtige afbeeldingen maar ook veel leren over stadnatuur.

Voor een volledige parkbeleving kan je ook de speurtocht door het Park vinden die je langs de plekken voert uit het boek maar dan in het echt. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en een onmisbare toevoeging aan de boekenkasten van Rotterdammers van alle leeftijden.

Sporen van historie

Jan Holwerda, historicus, vertelt regelmatig over de rijke geschiedenis van het Park. Het Park is het grootste groene rijksmunument van de stad wat allerlei lagen en sporen van de geschiedenis draagt die je leert zien door echt te kijken. Heb jij een mooi verhaal, foto’s of een archiefstuk? Wij zijn altijd op zoek! Mail ons dan jouw bijdrage.

Gebroeders Groen en de wondere wereld van alles wat groeit en bloeit het Park

Elk seizoen maken de gebroeders Groen een tocht door het Park. Ze nemen je mee langs allerlei wetenswaardigheden uit het Parkleven en je leert de seizoensgasten en de vaste bewoners kennen. Je maakt kennis met miniscule wezens waar je nog nooit van gehoord hebt en gebeurtenissen zo groots en omvattend dat je er nauwelijks bij stil staat hoeveel impact dat heeft op jouw leefomgeving. Met alle avonturen brengen zij de wondere wereld van alles wat leeft, groeit en bloeit in het Park aan het licht. Wil je na de avonturen nog meer weten of nalezen hoe het nu toch ook weer precies zit met de voortplatingsstrategioen van de slak of het antivries in de sneeuwklokjes en de vreemde bulten aan de oude eik...dan kan je hier je hart ophalen.