het Park

een kijk- en zoekboek

Stap binnen in de wereld van 'het Park', een betoverend kijk- en zoekboek, gemaakt door de Rotterdamse architect en illustrator Magnus Weightman. In het boek kom je langs alle karakteristieke plekken van het Park in Rotterdam. Zo loop je in het boek langs de bloembedden van Jacqueline, het Heerenhuys, het kunstwerk de verloren Parel, maar kom je ook onze hoveniers tegen. Misschien alleen wel op een andere manier dan dat je bent gewend.

Op deze pagina lees je meer over het boek, de presentatie van het boek, over wie je allemaal in het boek tegenkomt en download je de speurtocht die speciaal is gemaakt voor de lente door Magnus. Ook lees je meer over Magnus en kan je een interview van Chris Natuurlijk teruglezen met de Tekenkoning van het Park.

Over het boek

Elke pagina vertelt het verhaal van Lotje, die haar hondje Dotje in het stadspark kwijtraakt. In de opvallende en gedetailleerde stijl van Magnus Weightman wordt elke illustratie een ware zoekplaat, waarbij je het speelse hondje moet zoeken en nog veel meer kunt ontdekken.

Dit prachtige boek over natuur in de stad nodigt kinderen uit hun eigen leefomgeving te ontdekken. Hoewel het onmiskenbaar over het Park in Rotterdam gaat, is het herkenbaar voor elke stad met een stadspark.

Boek kopen?

Het Park wordt landelijk uitgegeven door uitgeverij Gottmer en is verkrijgbaar in het Park bij Parkcafé Parqiet, Dudok in het Park of bij je favoriete boekhandel. ISBN 9789025777791.

Wie is wie in het Park
Wie is wie in het Park

Wie is wie in het Park?

Het boek, doordrenkt met humor, details en herkenbare situaties, voert je langs alle seizoenen in het Park. Het onthult kleine verhalen van de Parkbewoners en bezoekers. Het boek betovert kinderen niet alleen door de prachtige afbeeldingen, maar zij leren zo ook over stadnatuur. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en een onmisbare toevoeging aan de boekenkasten van Rotterdammers van alle leeftijden.

Speurtocht door het Park

Ontdek ook zelf de betoverende wereld van het boek met een spannende speurtocht door Magnus geillustreerd. Beleef de avonturen van Lotje en Dotje en leer het Park in het echt kennen. Ondertussen doe je nog veel kennis op over de oude bomen, de lente bloeiers en over de kleine details in het boek die voor grote betekenis zijn voor de parkbewoners.

De speurtocht en kleurplaten kan je ophalen in het Parkpavijoen, Dudok in het Park en bij Parkcafé Parqiet. Of download de speurtocht en de kleurplaten via de knoppen hieronder.

De speurtocht Kleurplaat A3 Kleurplaat A4

Magnus Weightman

Op uitnodiging van Stichting het Park, en in samenwerking met uitgeverij Gottmer heeft Magnus Weightman het kijk- en zoekboek 'het Park' gemaakt. In de opvallende en gedetailleerde stijl van Magnus bevat elke illustratie een zoekplaat vol verhaallijnen, grapjes, details en herkenbare situaties uit het parkleven.

Magnus is buurtbewoner en kent het Park als geen ander. Eerdere boeken van Magnus zijn internationale bestsellers en zijn inmiddels verkrijgbaar in meer dan 30 talen.

Presentatie van het boek

Het prachtige kijk- en zoekboek 'het Park', is midden in het Park, in Dudok in het Park, feestelijk gepresenteerd. Wethouder Said Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Evenementen nam het eerste exemplaar in ontvangst, Magnus verklapte wat gedetailleerde grapjes uit het boek en de kinderen stapten vanuit het boek 'het Park' ons echte Park in met een speurtocht.

Lees meer over de presentatie

Interview met de Tekenkoning van het Park

In de speciale Koningsdag-aflevering van Chris Natuurlijk is Jet Manhro in het Park bij de Euromast in Rotterdam. Samen wandelen ze met de Tekenkoning van het Park langs de plekken uit het boek. Je leest hier meer over de wandeling met de Magnus en Jet op Koningsdag.

Luister hier het fragment van Chris Natuurlijk Luister hier het fragment van Chris Natuurlijk