Stichting het Park in Rotterdam

Over stichting het Park

Het Park, aan de Maas en naast de Euromast, midden in het centrum van Rotterdam is met 21 hectare het grootste groene rijksmonument van de stad en een zeer geliefde ruimte van de stadsbewoners. Het wordt op dit moment door de gemeente Rotterdam in een privaat-publieke samenwerking met Stichting het Park grondig gerenoveerd en in oude luister hersteld.

Rijksmonument
Het onderhouden van dit excellente stadspark op dit kwaliteitsniveau vraagt toewijding van een professioneel team dat werkt met passie voor groen en oog heeft voor de historische waarde. Dit heeft in 2022 geleid tot de oprichting van Stichting het Park (SHP). In 2023 hebben we een organisatie opgebouwd met 5 medewerkers en een kring van freelancers met alles wat daarbij komt kijken, van missie tot boekhouding en van snoeischaar tot streefbeeld. Het tijdelijke thuis, het Parkpaviljoen is aangekocht en in de staat van de oude gemeentewerf in gebruik genomen in afwachting van de renovatie. 

De stichting bouwt voort op de kwalitatieve renovatie die een betoverende ervaring voor de bezoekers van dit rijksmonument met zich meebrengt. Het Park is een groene ruimte èn een levendige sociale ontmoetingsplaats. Het hoveniers team ging in 2023 voor het eerst de vier seizoenen rond en heeft het Park in alle hoedanigheden een keer meegemaakt.

Het rijksmonument in de luwte van het grootstedelijke geraas is precies zoals het door de Zochers bedoeld is ‘een sieraad voor de stad’. Met liefde en aandacht blijven we doen wat nodig is om de mensen met schoonheid te raken en dit grootste groene rijksmonument een betekenisvolle plaats te laten zijn, zowel in de stad als ver daarbuiten.

Onze Missie en Visie

Afgelopen jaar
Het eerste jaar presenteerden we een verdiepend programma met wandelingen, excursies, ontmoetingen en workshops, poëzieavonden, zondagochtendconcerten en seizoensgebonden poëziebundels. We hebben een flink publiek opgebouwd van liefhebbers van het Park, poëzie en muziek en professionals die komen kijken en leren. Vele nieuwe samenwerkingen en projecten staan op stapel, een gemeenschap van parkminnaars heeft ons omarmd. De toon voor de komende jaren is gezet. 

Stichting het Park in Rotterdam heeft de ANBI-status.

Heb je een vraag aan Stichting het Park? Neem contact op via info@hetparkinrotterdam.nl.

Privacyverklaring Beleidsplan