Stichting het Park

Het Park, aan de Maas en naast de Euromast, midden in het centrum van Rotterdam is met 21 hectare het grootste groene rijksmonument van de stad en een zeer geliefde ruimte van alle stadsbewoners. Vanaf 1852 is het Park ontworpen door landschapsarchitecten vader en zoon Zocher als romantische wandelplaats. Het Park is een stadspark met stadsnatuur en tegelijkertijd een bruisende ontmoetingsplaats.

Met eerbied voor het erfgoed in deze dynamische stad beheren en onderhouden wij het Park met grote zorgvuldigheid en doen wij wat nodig is om jou te raken met de schoonheid van deze plek. Bovendien bieden wij een rijk en gevarieerd programma waar kunst en natuur elkaar ontmoeten en versterken. Wees welkom om de pracht van deze plek te ervaren!

Rijksmonument

Het onderhouden van dit kunstwerk op topniveau heeft in 2022 geleid tot de oprichting van Stichting het Park. Inmiddels hebben we een organisatie opgebouwd, met een team van hoveniers, programmamakers en een kring van experts, met alles wat daarbij komt kijken. Van missie tot boekhouding en van snoeischaar tot streefbeeld.

Het Park is de basis, het decor en de buitenzaal van het programma. Vanuit het Parkpaviljoen, dat binnenkort gerenoveerd wordt, vertellen we het verhaal van het heden en het verleden van het Park en bieden we een breed scala aan culturele en educatieve activiteiten; van exposities en poëzie tot muziek en wandelingen. Ons doel is om alle stadsbewoners en parkbezoekers te laten genieten van deze prachtige plek en zoals de ontwerpers Zocher het bedoelde om ' jou te raken met schoonheid'.

Onze Missie en Visie Onze programmalijnen Onze agenda Privacyverklaring Culturele ANBI status

Onderhoud op topniveau

Ons team van hoveniers onderhoudt het Park op het hoogste niveau. Zodat bezoekers kunnen genieten van het bos, gazons, waterpartijen, heesters, bijzondere plantenborders, de Oudhollandse tuin, heemtuin, slingerende paden, bruggen en de bomen. Het onderhouden van een intensief gebruikt stadspark op dit kwaliteitsniveau vraagt toewijding van een professioneel team dat werkt met passie voor groen en oog heeft voor de historische waarde.

Het rijksmonument, in de luwte van het grootstedelijke geraas, is precies zoals het door de Zochers bedoeld is: ‘een sieraad voor de stad’. Met liefde en aandacht blijven we doen wat nodig is om de mensen met de schoonheid van dit rijksmonument te raken, zowel in de stad als ver daarbuiten.

Voor mensen met en zonder groene vingers hebben we om de woensdag een meewerkdag in het Park, wees welkom!

Onze agenda

Het laatste nieuws