Parkpaviljoen

Aan de rand van het Park ligt het Parkpaviljoen. Stichting het Park biedt vanuit het Parkpaviljoen een programma dat een uitnodiging is voor ontmoeting, verbeelding, inspiratie en welbevinden. Vanuit het verscholen gebouw wordt zo het cultuurhistorische verhaal van het rijkmonument verteld. Daarnaast worden er workshops en rondleidingen georganiseerd.

Het verhaal van het Parkpaviljoen

Het Parkpaviljoen was voorheen een TBC herstellingsoord. In opdracht van het Rode Kruis is het in 1937 gebouwd naar ontwerp van architect C.J. Hemmes. In het herstellingsoord konden Rotterdammers terecht om te herstellen na hun behandeling in het ziekenhuis.

Meer over het verhaal van het Parkpaviljoen

Adres en bereikbaarheid

Het adres van het Parkpaviljoen is Baden Powelllaan 2, 3016 GJ Rotterdam. Als je in het Park met je rug naar de Noorse Zeemanskerk staat, het pad rechts naar beneden nemen door het groene hek. Daar staat een laag gebouw, het Parkpaviljoen.

Het is goed bereikbaar op de fiets, wandelend of met het openbaar vervoer, tram 8 halte Euromast of tram 7 halte Westplein en met de metro halte Leuvehaven of Dijkzigt.