Het is bloembollenseizoen

De voorjaarsbloeiers zijn eind vanaf nu tot ongeveer begin mei in volle pracht te bewonderen, terwijl de eerste tekenen van de zomerbloeiers en de vaste planten zich ook al laten zien. De in oktober geplante bollen vormen nu een adembenemend schouwspel van natuurlijke pracht en kleur in de bloembedden van Jacqueline.

Midden in het bloembollenseizoen staat de cursus bloembedden ontwerpen van Jacqueline dan ook in het teken van bloembollen. Op 1 mei leer je over de bollen met een lange levensduur die je, eenmaal geplant, altijd in de grond kunt laten zitten en die dan jaarlijks terugkomen, zoals ook bij de (meeste van) de bollen in onze bloembedden. Ook leer je over de ontwikkeling van vaste planten samen met bollen in de bloemborders en in de Oud-Hollandse Tuin. Bovendien gaan we ook samen met de handen in de aarde om te oefenen en mee te werken in je favoriete Park.

Meer informatie over de cursus

"De basis van een evenwichtige tuin
wordt gevormd door
een in hoofdlijnen
helder en eenvoudig ontwerp,
aangevuld met een uitgebalanceerd beplantingsplan."

- Jacqueline van der Kloet

Jacqueline van der Kloet
De cursus bloembedden ontwerpen wordt gegeven door Jacqueline van der Kloet, de internationaal bekende bollenexpert en groenontwerper. In haar boek de bollenwijzer laat ze haar expertise zien en neemt ze met enthousiasme de beginnende en ervaren tuinier mee aan de hand. Dit boek is dit jaar ook uitgebracht in Duitsland, de Verenigde Staten en in Korea. Met lovende reviews in bijvoorbeeld de Financial Times Weekend.

Met enthousiasme begeleidt ze zowel beginnende als ervaren tuiniers, waarbij ze laat zien dat het aanvullen van de 'gewone' beplanting op een fantastische manier helemaal niet veel werk hoeft te zijn, jaar in jaar uit. Van de techniek van het planten tot het benodigde gereedschap, alles komt aan bod, inclusief de beste combinaties met andere bollen en vaste planten, en de juiste keuze voor elke standplaats.

Wil je je ook verdiepen in het Park én meewerken met de hoveniers van het Park? Doe dan mee aan de cursus bloembedden ontwerpen van Jacqueline of help een handje mee op de meewerkdagen in het Park. Wil je meewerken aan een mooier Park? Stuur dan even een mailtje om je aan te melden.

Meer over de bloembedden van Jacqueline