Mei
01
Flora in het Park

Parkpaviljoen, woensdag 1 mei, 13:00 - 16:00 uur

Cursus bloembedden ontwerpen: Deel 2

Wil je je verdiepen in het Park en leren hoe je prachtige combinaties van vaste planten en bollen samenstelt voor je eigen tuin én meewerken met de hoveniers van het Park? In deze driedelige cursus leer je van ontwerper Jacqueline van der Kloet alles over de ontwerp-principes van een tuin die elk seizoen een prachtig beeld geeft.

Alle drie de dagen bevatten een kennis en een praktijk deel waarin je meewerkt in de bloembedden in het Park, ontworpen door Jacqueline. Voor de liefhebbers van het Park met of zonder groene vingers. De drie delen zijn een serie, maar ze zijn ook los te volgen.

Deel 2: Woensdag 1 mei
Op 1 mei leer je over de bollen met een lange levensduur die je, eenmaal geplant, altijd in de grond kunt laten zitten en die dan jaarlijks terugkomen, zoals ook bij de (meeste van) de bollen in onze bloembedden. Ook leer je over de ontwikkeling van vaste planten samen met bollen in de bloemborders en in de Oud-Hollandse Tuin. Bovendien gaan we ook samen met de handen in de aarde om te oefenen en mee te werken in je favoriete Park.

Koop hier een kaartje

Deel 3: woensdag 16 oktober
Op 16 oktober is het laatste deel van de cursusreeks van Jacqueline. In oktober is het tijd om bollen te planten voor het voorjaar. Niet alleen in het Park, maar ook goed om te weten voor in je tuin of op je balkon. In dit deel leer je bijvoorbeeld over bollenontwerpen, soorten en de lasagnatechniek. Ook planten we de bollen in de net aangelegde plantbedden direct voor het Paviljoen.

Lijkt het je leuk om vaker met ons mee te werken? Met al de opgedane kennis over de bloembedden van Jacqueline kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Meld je aan via info@hetparkinrotterdam.nl en we houden je op de hoogte over de werkzaamheden van het vrijwilligersteam van het Park.