Groots afscheid van burgemeester Aboutaleb

Met een groots feest in het Park nam Rotterdam afscheid van burgemeester Aboutaleb!

Op zondag 25 augustus vond Rotterdam Dag plaats, het festival waarin de Rotterdammers burgemeester Aboutaleb uitzwaaiden met een groots feest. Het was een prachtige zonnige dag voor en door Rotterdammers.

Burgemeester Aboutaleb bedankt!

You'll never walk alone!

De dag eindigde met het slotakkoord van de burgemeester op het hoofdpodium, waar het bomvol Rotterdammers stond die de laatste woorden van onze burgemeester niet wilden missen.

Zelfs toen de stroom uitviel en de regen met bakken uit de hemel viel, bleven de Rotterdammers zitten. Zoals dat wel vaker gaat, bleek dit potentiële drama het mooiste moment van de dag waar Rotterdam zich op haar best heeft laten zien.

Uit volle bost zong werkelijk iedereen met Lee Towers mee, ondersteund door Sinfonia Rotterdam dat akoestisch de stad begeleidde. Meerstemmig was het zeker en het refrein werd door elkaar, met elkaar en na elkaar veelvuldig ingezet. Dit meerstemmige volk weet het zeker: 'You'll never walk alone'!

John Buijsman
John zong de Burgemeester toe en was zijn gids tijdens de wandeling door het Park. Elke stap was een ontmoeting met stadsbewoners, handen werden geschud en woorden van dank klonken over en weer.
Ik heb mijn best gedaan!
Het mooiste dat u mij kan geven is de zorg voor elkaar en de stad.
Twee duimen voor de Rotterdammers!
Twee duimen voor de Rotterdammers!

Een bomvol programma met alles wat Rotterdam te bieden heeft

Een bijzonder afscheid van een bijzondere burgemeester. De hele dag konden de Rotterdammers genieten van een bomvol programma vol muziek, poëzie, dans, een nieuwe krant, workshops en nog veel meer!

De Havenloods maakte, in samenwerking met het Veerhuis, een bijzondere krant met verhalen van Rotterdammers over hun bijzondere ontmoetingen en belevenissen met de Burgemeester. De krant kan je ophalen op verschillende plekken in de stad.

In de pers

Lees hieronder meer over wat de pers schreef over het afscheid van burgemeester Aboutaleb.

Volkskrant: Rotterdam neemt afscheid van zijn burgemeester Ahmed Aboutaleb: ‘Hij dacht aan álle Rotterdammers’

NRC: Druk bezocht afscheidsfeest met Aboutaleb bij de Euromast: iedereen wil een selfie

Trouw: Ahmed Aboutaleb neemt in festivalsferen afscheid van Rotterdam

Nu.nl: Rotterdam neemt op festival afscheid van burgmeester Aboutaleb

NOS: Afscheid van Aboutaleb, die Rotterdammer die blijft: “Dat hebt u van mij gemaakt.”

Rijnmond: Afscheid nemen van Rotterdam doet pijn, maar ik blijf inwoner, zegt een geëmotioneerde Aboutaleb op zijn afscheidsfeest.

Bekijk hieronder de slideshow.
Foto's: Meesterwerk

Bekijk hier het afscheid bij OPEN Rotterdam