Poëziebundel 'Zomer' door Burgemeester Aboutaleb

In de nieuwe bundel ‘Zomer’ brengt Ahmed Aboutaleb dichters samen uit alle windstreken, van ver en heel dichtbij. De bundel bevat ook poëzie van de burgemeester zelf. In de keuze voor de werken en in de begeleidende teksten zie je zijn diepe passie voor het samenleven terug, in het grote en in het kleine.

Dichters in de bundel zijn: Amir Afrassiabi, Anna Andrejevna Achmatova, Jana Beranova, Jules Deelder, Maureen Ghazal, Joost van Geel, Muhammad Ibn Ghalib al-Rusafi Juan Heinsohn Huala, Hester Knibbe, Elske Lasker Schüler, Myrte Leffring, Miguel Santos en Elfie Tromp.

De bundel werd midzomer gepresenteerd op een klein podium in het Park met voordracht uit eigen werk, gesprek over de dichtkunst en de rol van poëzie voor de samenleving. De presentatie was in handen van Wilfried de Jong.

Waar te verkrijgen?
De bundel is volop te verkrijgen in en rond het Park; Parqiet, Dudok in het Park, Hkiki, de Euromast, en vele andere ondernemers in en om het Park. 

Poëzie in het Park
‘Zomer’ is de vierde uitgave van een serie poëziebundels van Stichting het Park in Rotterdam in samenwerking met het Veerhuis. Elk seizoen wordt een gastredacteur uitgenodigd om een selectie te maken. De bundel 'Lente' werd samengesteld voor Naaz, ‘Herfst’ door Poetry International en ‘Winter’ door Derek Otte.

Foto's: Aad Hogendoorn

LATEN EN DOEN

laten we een wandeling maken in het park

we hoeven niks te zeggen

de stilte is genoeg 

om elkaar te verstaan.


laten we een voorbijganger groeten

we hoeven geen praatje te maken

een blik is genoeg

om een brug te slaan.

laten we de handen uit de mouwen steken

we hoeven geen gereedschap te kopen

een arm om de schouder is genoeg

om samen sterk te staan.

Ahmed Aboutaleb (Marokko, 1961)

Burgemeester van Rotterdam sinds 2009

Lees hier de recensie in het AD Lees hier de recensie in Trouw