Verdiepen en meehelpen in het Park

In de eerste cursus 'Bloembedden ontwerpen' met Jacqueline van der Kloet hebben de cursisten geleerd wat de ontwerp-principes van de bloembedden zijn én na het theoretische deel mochten de cursisten de opgedane kennis gelijk in de praktijk brengen in de bloembedden in het Park. In dit artikel krijg je alvast een voorproefje van de cursusdelen 2 en 3.

Wil je je ook verdiepen in het Park én meewerken met de hoveniers van het Park? Doe dan mee aan de cursus bloembedden ontwerpen van Jacqueline of help een handje mee op de meewerkdagen in het Park. Wil je meewerken aan een mooier Park? Stuur dan even een mailtje om je aan te melden.

Theorie in de cursus

In de cursus leerden de deelnemers over de renovatie van het Parkpaviljoen en hoe het Parkpaviljoen mooi wordt ingebed in het Park door twee nieuwe bloembedden.

Ook vertelde Jacqueline over de vaste planten en meerjarige bollen die nu in de bloembedden staan. Een grote verandering met de bloembedden hiervoor. Daarin stonden namelijk eenjarige bollen die na ieder jaar werden vervangen voor nieuwe.

De cursisten leerden hoe de bloembedden variëren in vorm en omvang. Ze zijn zorgvuldig ontworpen om naadloos in elkaar over te lopen, zowel qua vorm als kleur. Ook zijn de perken licht verhoogd en opgedeeld in verschillende rijstroken, met breedtes variërend van twee tot bijna vijf meter.

Net zoals de bloembedden zelf, creëren deze rijstroken een continue en harmonieuze flow. Het doel is om deze vloeiende patronen duidelijk zichtbaar te maken vanaf de Euromast. Ook al was dit afgelopen jaar nog niet heel zichtbaar. Jacqueline hoopt dat het na een aantal jaar zichtbaarder wordt als de vaste planten wat beter zijn gevestigd in de bedden.

Meer over de bloembedden van Jacqueline