Poëziebundel 'Lente' door Benzokarim

Benzokarim, spoken-word artiest en dichter stelde speciaal voor jou de nieuwe poëziebundel 'Lente' samen. Hij heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid, woordkunst is voor hem een poëtische daad. Zijn poëzie is gelaagd en doorleefd en zo ook de keuze voor de werken in de bundel van o.a. Gihan Omar (Egypte), Ronelda S. Kamfer (Zuid-Afrika), C. Buddingh’, Ramsey Nasr (Rotterdam) en vele anderen. Ook schreef hij nieuw werk geïnspireerd op de lente en het Park.

In de Lente is de bundel voor alle bezoekers bij de ondernemers in het Park gratis verkrijgbaar.

Presentatie

De bundel wordt gepresenteerd op de eerste dag van de lente, als de zon loodrecht boven de evenaar staat, tijdens de Ramadan. De vastenmaand staat in het teken van ontmoeting en aandacht voor hen die we liefhebben.

Wij verwelkomen jullie allen om op 21 maart, na zonsondergang, met ons het vasten te breken tijdens de iftar. Met muziek, poëzie, melk en dadels zullen we stil staan bij dat wat in het dagelijks leven zo vanzelfsprekend lijkt.

Meld je hier wel even voor aan.

Poëzie in het Park
De poëziebundel Lente is onderdeel van Poëzie in het Park. Het Park en de poëzie gaan al lang hand in hand. Beide plekken laten ruimte voor de innerlijke mens, en ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Elk seizoen wordt een gastredacteur- dichter uitgenodigd om een selectie te maken voor de seizoensbundel. Eerdere edities werden samengesteld door Poetry International, Derek Otte (Winter), Naaz (Lente), Burgemeester Aboutaleb (Zomer), Dean Bowen (Herfst) en de 2e wintereditie door Elfie Tromp.