Mrt
21
Poëzie in het Park

21 maart 18:30 uur, Parkpaviljoen

Presentatie Poëziebundel Lente

Op de eerste dag van het voorjaar presenteert dichter Benzokarim de door hem samengestelde Poëziebundel ‘Lente’. Benzokarim presenteert nieuw eigen werk en brengt poëzie van dichters van over de hele wereld samen in deze bundel. De presentatie van ‘Lente’ vindt plaats op donderdag 21 maart, 18:30 uur in het Parkpaviljoen.

De poëziebundel is vanaf 21 maart gratis op te halen bij de ondernemers in en om het Park.

Dit event is al geweest
Meld je hier aan

Melk en dadels

De bundel wordt gepresenteerd op de eerste dag van de lente, als de zon loodrecht boven de evenaar staat, tijdens de Ramadan. De vastenmaand staat in het teken van ontmoeting en aandacht voor hen die we liefhebben. Wij verwelkomen jullie allen om op 21 maart, na zonsondergang, met ons het vasten te breken tijdens de iftar. Met muziek, poëzie, melk en dadels zullen we stil staan bij dat wat in het dagelijks leven zo vanzelfsprekend lijkt.

Poëziebundel ‘Lente’

Benzokarim, spoken-word artiest en dichter heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid, woordkunst is voor hem een poëtische daad. Zijn poëzie is gelaagd en doorleefd en zo ook de keuze voor de werken in de bundel van o.a. Gihan Omar (Egypte), Ronelda S. Kamfer (Zuid-Afrika), C. Buddingh’, Ramsey Nasr (Rotterdam) en vele anderen. Ook schreef hij nieuw werk geïnspireerd op de lente en het Park.

Elk seizoen wordt een gastredacteur- dichter uitgenodigd om een selectie te maken voor de seizoensbundel. Eerdere edities werden samengesteld door Poetry International, Derek Otte (Winter), Naaz (Lente), Burgemeester Aboutaleb (Zomer), Dean Bowen (Herfst) en de 2e wintereditie door Elfie Tromp.

In de Lente is de bundel voor alle bezoekers bij de ondernemers in het Park gratis verkrijgbaar.

De poëziebundel Lente is onderdeel van Poëzie in het Park. Het Park en de poëzie gaan al lang hand in hand. Beide plekken laten ruimte voor de innerlijke mens, en ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.