Muzikale poëziewandeling - Herfst

Op zondag 26 november was de opening van de nieuwste wandeling in het Park. Het Park en de poëzie hebben een lange traditie in het Park en zijn beide ruimtes waar plaats is voor de innerlijke mens en zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens deze poëtische wandeling ervaar je Poëzie in het Park op een hele nieuwe manier. Terwijl je wandelt over de slingerende paden en geniet van de vergezichten in het Park klinkt poëzie uit je eigen koptelefoon.

De bundel is samengesteld door Dean Bowen, de gedichten zijn ingesproken door Rotterdamse dichters en Eva van Manen maakte er prachtige passende composities onder.

De wandeling kan je op kaart ophalen bij horeca in het Park en in het Parkpaviljoen. Daarnaast is de kaart ook online te vinden op onze website.

Doe of bekijk hier de Muzikale poëziewandeling

De opening met Dean Bowen en Eva van Manen

In de middag kwam een groep parkliefhebbers samen in het voormalig Herstellingsoord waar tussen de elektrische Parkwagens, de wandeling werd geopend door Dean Bowen. Op de regenachtige dag werd het gelukkig precies op tijd droog om het Park in haar herfstige kleuren tegen zonsondergang te kunnen ervaren.

De wandelaars trokken het Park in om poëzie op te halen bij de acht plekken op de kaart. Na poëzie te hebben geluisterd door hun koptelefoons kwam iedereen samen terug bij het voormalig herstellingsoord, waar een knapperend vuurtje en warme chocolademelk met slagroom hen verwelkomde. Dean Bowen en Eva van Manen sloten de zondagmiddag prachtig af met voordrachten van poëzie en muziek. 

Vanaf vandaag is de wandeling ook op kaart te vinden bij de horeca in het Park. Het is het allermooiste om het Park samen met de poezie in het echt te ervaren. Maar voor de koukleumen, parkliefhebbers die ver weg wonen, of diegenen die wat lastiger naar het Park kunnen komen, is de wandeling ook online te ervaren. Met prachtige filmpjes van Jan Bijl zijn de acht plekken hier te bekijken en te beluisteren.