Muzikale poëziewandeling

De Herfst is niet alleen een seizoen. Het is een gemoed.

Tijdens de muzikale poëziewandeling ervaar je beide. Trek je kaplaarzen aan, pak je koptelefoon en laat je meevoeren op deze muzikale, poëtische reis door het Park. Terwijl je wandelt over de slingerende paden of stilstaat bij een van de mooie vergezichten, klinkt poëzie uit de bundel ‘Herfst’.

Dean Bowen stelde de bundel samen, Rotterdamse dichters spraken de gedichten in en Eva van Manen maakte er prachtige composities bij. 

Wandel over de slingerende paden richting deze acht plekken in het Park, luister en kijk. Je hoeft de gedichten niet op volgorde te luisteren.

1. Elten Kiene leest Ida Gerhardt, STEM VAN DE HERFSTREGEN
2. Amber Rahantoknam leest Gerrit Kouwenaar
3. Dean Bowen leest Elly de Waard
4. Edwin de Voigt leest Hannah van Binsbergen, VERDEDIGING VAN DE HERFST TEN OPZICHTE VAN DE LENTE
5. Moze Naël leest Kwame Dawes, UIT ‘ERFENIS’ I
6. Benzokarim leest Safia Elhillo, WOORDENSCHAT
7. Dean Bowen leest Benzokarim, WENSEN
8. Angelika Geronymaki leest Henriette Roland Holst - van der Schalk, DE HERFST

Deze Herfstwandeling is een samenwerking van Stichting het Park, Dean Bowen en Eva van Manen.

Muziek en poëzie
Dean Bowen is dichter, programmamaker en redacteur. Hij startte zijn carrière in de spoken word scene, was stadsdichter van Rotterdam en is bekend om zijn bevlogen voordrachten. Hij staat op de schouders van grote vertellers die met de poëzie betekenis geven aan de wereld om ons heen. 

Eva van Manen is een artiest, songwriter, dichter en muziekproducer die zich tussen verschillende disciplines en werelden beweegt. Ze overbrugt stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde, persoonlijke invalshoek. 

Deze Rotterdamse dichters hebben de gedichten voorgedragen: 
Moze Naël 
Benzokarim 
Angelika Geronymaki 
Amber Rahantoknam 
Elten Kiene 
Edwin de Voigt 
Dean Bowen

Poëziebundel ‘Herfst’ 
De gedichten in de wandeling komen uit de poëziebundel ‘Herfst’. Deze bundel is samengesteld door Dean Bowen en geïnspireerd op het seizoen Herfst, met nieuw werk van eigen hand en o.a. Benzokarim, Henriette Roland Holst, M. Vasalis, Hendrik Marsman en Safia Elhillo. 

Elk seizoen maakt Stichting het Park in samenwerking met het Veerhuis een Poëziebundel. Een gastredacteur- dichter uitgenodigd om een selectie te maken voor de seizoensbundel. Eerdere edities werden samengesteld door Poetry International, Derek Otte (Winter), Naaz (Lente) en Burgemeester Aboutaleb (Zomer).