Het Park heeft een kijk- en zoekboek!

Stap binnen in de wereld van 'het Park', een betoverend kijk- en zoekboek gemaakt door de Rotterdamse architect en illustrator Magnus Weightman. In het boek kom je langs alle karakteristieke plekken van het Park in Rotterdam. Zo loop je in het boek langs de bloembedden van Jacqueline, het Heerenhuys, het kunstwerk de verloren Parel, maar kom je ook onze hoveniers tegen. Misschien alleen wel op een andere manier dan dat je bent gewend.

Magnus Weightman
Lotje en Henri Hovenier
het boek 'het Park'

Presentatie

Op 24 april om 17:00 uur neemt wethouder Said Kasmi, van Onderwijs, Cultuur en Evenementen, het eerste kijk-en zoekboek van het Park in Rotterdam in ontvangst. Inloop vanaf 16:30 uur.

Naast boek- en parkliefhebbers zijn kinderen in het bijzonder welkom om met een speurtocht door het Park op onderzoek te gaan naar de verhalen uit het boek.

Meer informatie over de presentatie

Over het boek
Elke pagina verrtelt het verhaal van Lotje, die haar hondje in het stadspark kwijtraakt. In de opvallende en gedetailleerde stijl van Magnus Weightman wordt elke illustratie een ware zoekplaat, waarbij je het speelse hondje moet zoeken en nog veel meer kunt ontdekken.

Dit boek, doordrenkt met humor, details en herkenbare situaties, voert je langs de alle seizoenen in het Park. Het onthult kleine verhalen van de personages op elke pagina, waardoor kinderen niet alleen betoverd raken door de prachtige afbeeldingen maar ook leren over het stadnatuur. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en een onmisbare toevoeging aan de boekenkasten van Rotterdammers van alle leeftijden.

Het boek kopen
Het Park wordt landelijk uitgegeven door uitgeverij Gottmer en is verkrijgbaar bij je favoriete (online) boekhandel en bij de De Kleine Kapitein, Parkcafé Parqiet en Dudok in het Park. Vanaf 15 april is het boek verkrijgbaar: ISBN 9789025777791.