Afscheid burgemeester Aboutaleb in het Park

Zondag 25 augustus neemt burgemeester Aboutaleb afscheid van de Rotterdammers in het Park.

De burgemeester uitzwaaien in het Park

Op zondag 25 augustus neemt burgemeester Aboutaleb in het Park afscheid van de Rotterdammers. Deze speciale Rotterdam Dag is een cadeau aan de stad, als dank voor de vele gesprekken die de burgemeester met de Rotterdammers heeft mogen voeren en de betrokkenheid die de bewoners tonen. Het is een dag voor iedereen. Samen zwaaien we hem uit en brengen we een ode aan ons mooie Rotterdam.

Ahmed Aboutaleb is sinds 2009 burgemeester van de stad. In deze jaren leerden we hem kennen als burgemeester met een diepe passie voor het samenleven en oog voor het grote en het kleine. Meestal was een klein menselijk gebaar genoeg, maar ook met stevige standpunten gaf hij betekenis aan grote momenten van ontsteltenis en opschudding. Na ruim 15 jaar maakt burgemeester Aboutaleb plaats voor een nieuwe burgemeester. Het vertrek verdient een waardig afscheid. En daarom een Rotterdams feest voor de stad en voor haar bewoners. Want: geen Rotterdam, zonder Rotterdammers!

Blokkenschema Plattegrond

'Het mooiste wat u mij kunt geven is zorg voor elkaar en de stad.'

LATEN EN DOEN

In ‘LATEN EN DOEN’, het gedicht dat Aboutaleb schreef voor de poëziebundel ‘Zomer’ van 2023, beschrijft Aboutaleb een wandeling door het Park, de onnadrukkelijkheid van een ontmoeting, maar het belang ervan: de kracht van met weinig, een blik, een gebaar al te verbinden.

Op zondag 25 augustus neemt de burgemeester in dezelfde sfeer als het gedicht afscheid van de Rotterdammers. Met een wandeling door het Park, langs podia met optredens en velden waar sportclubs en dansgroepen actief zijn, in een programma vol muziek, poëzie, dans, kunst, sport en bijzondere bijdragen van Rotterdammers zelf. Op hetzelfde podium waar Sinfonia Rotterdam een Familieconcert geeft om 14:00 uur, zal Aboutaleb in een bijzonder slotakkoord voor de laatste keer de Rotterdammer toespreken als burgemeester.

LATEN EN DOEN

laten we een wandeling maken in het park

we hoeven niks te zeggen

de stilte is genoeg

om elkaar te verstaan.

 

laten we een voorbijganger groeten

we hoeven geen praatje te maken

een blik is genoeg

om een brug te slaan.

 

laten we de handen uit de mouwen steken

we hoeven geen gereedschap te kopen

een arm om de schouder is genoeg

om samen sterk te staan.

Ahmed Aboutaleb

Marokko, 1961. Burgemeester van Rotterdam sinds 2009

 

Programma Rotterdam Dag

Op www.rotterdam.nl/afscheidburgemeester wordt de komende tijd meer bekend gemaakt over het programma. Rotterdam Dag wordt gevierd op 25 augustus vanaf 13:00 tot 17:00 in het Park. Met verschillende podia, optredens en activiteiten is er voor iedereen iets leuks. Denk aan onder andere optredens van de Zangexpress, het New Rotterdams Jazz Orchestra, Elfie Tromp en BrunoFerroXavier da Silva, Ultra Brassband, Sinfonia en Circusstad Rotterdam.

De burgemeester zal ondertussen net als alle bezoekers genieten van alles wat er te zien en te doen valt. Om 13.00 uur starten de festiviteiten, en om 16.30 uur sluiten we af op het centrale podium, waar we burgemeester Aboutaleb gezamenlijk kunnen uitzwaaien.

We laten je via onze nieuwsberichten, nieuwsbrief en socials meer weten over het programma en kijk ook op de site van de gemeente Rotterdam voor de laatste ontwikkelingen.

Wat maakt Rotterdam zo mooi?

Wil jij ook wat bijdragen aan het afscheid? Dan horen we graag wat Rotterdam voor jou nou zo mooi maakt. Is dat de architectuur of de slager op de hoek? De activiteiten in de stad? Een buurvrouw die altijd iets organiseert in de wijk? Of misschien wel iets heel anders? Laat het weten via het formulier op de website van de gemeente Rotterdam.