Poëziebundel Winter

Stadsdichter van Rotterdam, Elfie Tromp, stelde speciaal voor jou de poëziebundel ‘Winter’ samen. Dit juweeltje van woorden, zinnen en in taal gevangen gedachtes, is gratis af te halen bij ondernemers in het Park. Met een indrukwekkend samenzijn vol hoop, troost en liefde, presenteerde Elfie de bundel op de eerste winterdag in de Noorse Zeemanskerk. Met betoverende zang en orgelspel van Jasmine Karimova, Bruno Ferro Xavier Da Silva op de bas en voordrachten van Robin Block en Swendeline Ersilia, de stadsdichter van Dordrecht.

Elfie bracht ons in vervoering met preken, voordracht en zang over hoop, troost en liefde vanaf de kansel. Op de donkerste dag van het jaar bracht zij een ode aan de winter. Zie de slideshow onderaan voor een beeldverslag van dit betoverende samenzijn.

Poëziebundel 'Winter'

We zijn allemaal kinderen en ouders.

Niet alleen van onze eigen kinderen en ouders, maar ook van onszelf. We moeten onszelf blijven verzorgen,

opvoeden en liefde geven.

We moeten, want wie doet het anders?

-Elfie Tromp

Wil je Elfie Tromps gehele speech teruglezen? Schrijf je dan in voor haar gratis brievenreeks 'Het Warme Bloed'.

Haar laatste roman Piétaeen mozaïekvertelling over een havenstad onder druk, is ook een aanrader. Lees hier meer.

Jasmine Karimova, die op het orgel speelde, bracht onlangs de EP Open Breast uit die je hier kan luisteren.

Bruno Ferro Xavier Da Silva, op de bas, onder andere hier terug te luisteren.

Het werk van Robin Block vind je hier.

Swendeline Ersilia, de stadsdichter van Dordrecht is onder andere via instagram terug te lezen. 

Jasmine Karimova (zang en orgel)
Swendeline Ersilia en Bruno Ferro Xavier Da Silva
Robin Block en Bruno Ferro Xavier Da Silva

Elfie Tromp, stadsdichter van Rotterdam
Zij is schrijver, performer, theatermaker en de huidige stadsdichter van Rotterdam. Deze seizoensbundel heeft Elfie Tromp samengesteld, geïnspireerd op ons wonderschoon rijksmonument het Park. Voor deze bundel schreef zij nieuw werk over nonchalante troost en selecteerde poëzie van o.a. Marjolijn van Heemstra, Rutger Kopland, Radna Fabias en Esther Naomi Perquin.

Elk seizoen een gratis poëziebundel
Het Park en poëzie verzorgen bijde de innerlijke mens en delen een lange geschiedenis. Elk seizoen wordt een gastredacteur- dichter uitgenodigd om een selectie te maken voor de seizoensbundel en is een uitgave van Stichting het Park i.s.m. het Veerhuis. Eerdere edities werden samengesteld door Poetry International (Herfst), Derek Otte (Winter), Naaz (Lente), Burgemeester Aboutaleb (Zomer), Dean Bowen (Herfst) en nu de 2e wintereditie door Elfie Tromp.

De poëziebundel is voor alle bezoekers van het Park bij o.a Parqiet, Dudok in het Park en het Parkpaviljoen gratis op te halen.