Poëziebundel 'Herfst' door Dean Bowen

De poëziebundel 'Herfst' is samengesteld door Dean Bowen geïnspireerd op het seizoen van de kleurrijke transformatie. Dean schreef nieuw werk en selecteerde werk van o.a. Benzokarim, Athena Farrokhzad, Henriette Roland Holst, M. Vasalis, Hendrik Marsman, Safia Elhillo. Bowen's bundel is een gelaagd eerbetoon aan de Herfst met alles wat het komende duister, het vieren van de oogst en het afscheid van de zomer brengt.

“ De herfst is niet enkel een seizoen.

Het is een gemoed”

Deze bundel is een kleinood voor de komende donkere dagen, vol poëtische verpakte herinneringen, beloftes voor een mogelijke toekomst vaatjes van zonlicht. In het herfstseizoen is de gratis bundel voor alle bezoekers bij de ondernemers van het Park verkrijgbaar. De poëziebundel ‘Herfst’ is een seizoensuitgave van Stichting het Park in Rotterdam in samenwerking met het Veerhuis.

Dean Bowen

Dean Bowen is dichter, programmamaker en redacteur. Hij startte zijn carrière in de spoken word scene, was stadsdichter van Rotterdam en is bekent om zijn prijswinnende, bevlogen voordrachten. Hij staat op de schouders van grote vertellers die met de poëzie betekenis geven aan de wereld om ons heen. Elk seizoen wordt een gastredacteur- dichter uitgenodigd om een selectie te maken voor de seizoensbundel. Eerdere edities werden samengesteld door Poetry International, Derek Otte en Naaz en Burgemeester Aboutaleb.

Presentatie

De poëziebundel wordt 21 september om 19:30 uur gepresenteerd voor Parkcafé Parqiet en luidt Dean de herfst in. Een tijd van kleurrijke transformatie waarin hij de rijke emotionele lagen van dit seizoen onthult. Vergezeld door de groep Rotterdamse dichters die eerder eigen werk presenteerde op de winter en zomeravonden in het Park wordt de bundel voorgedragen.

Poëzie moet je niet alleen lezen, je moet het ook horen.

Meld je hier aan voor de presentatie van de poëziebundel