Het circulair afvalcollectief is van start

Oscar Circulair, Stichting het Park en de Verenigde Ondernemers Scheepvaartkwartier hebben het Circulair Afvalcollectief opgericht met als doel; minder vrachtwagens in het Park en het gebied restafval- en emissie vrij te maken.

Binnen dit collectief worden gescheiden afval- en grondstoffen dagelijks met een klein elektrisch voertuig bij de ondernemers opgehaald. Ondernemers worden hierbij gestimuleerd zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen te scheiden – en dus te redden van de verbrandingsoven. Deze grondstoffen gaan naar een hub in de buurt waar ze worden opgeslagen om van daaruit vervoerd te worden naar verwerkingslocaties waar grondstoffen worden gerecycled tot nieuwe producten. Doordat er dagelijks wordt gereden met kleine wagentjes, is er minder opslag nodig en vermindert het aantal containers. Zo werkt het collectief aan een duurzaam en leefbaar Park en Scheepvaartkwartier. De eerste ondernemers – waaronder Dudok in het Park en The Harbour Club – zijn inmiddels gestart en in de komende periode worden alle ondernemers in de buurt opgeroepen om aan te sluiten; want hoe meer ondernemers meedoen, hoe groter en zichtbaarder de impact in de buurt.

“Het afvalcollectief biedt ons de mogelijkheid sterk te verduurzamen qua afval en maakt ons team ook een stuk bewuster over wat er aan afval vrijkomt bij Dudok in het Park.” - Jeroen Valk, bedrijfsleider van Dudok in het Park

Wil je ook meehelpen om het Park schoon te houden? We zoeken enthousiaste vrijwilligers om één keer per week samen het Park op te ruimen. Meld je aan als Rommelaar, voor meer informatie en aanmelden kijk hier.

Ben je ondernemer en wil je aansluiten? Mail dan naar yuri@oscarcirculair.nl.