Nieuwe planten en bollen

Afgelopen weken hebben onze hoveniers enorm hard gewerkt om de bloembedden van Jacqueline van der Kloet nog mooier te maken. Er zijn nog 1.000 planten en 20.000 bollen toegevoegd in de huidige bloembedden. De hele week waren onze hoveniers aan het planten, bollen, bollen en nog eens bollen. Totdat onze hoveniers bijna scheel zagen.

Met ondersteuning van studenten, hoveniers van een Zocher park in Dordrecht én het kantoorpersoneel, is het toch binnen vijf dagen al gelukt. Bijna net zo snel als ze bollen planten in het Keukenhof.

Nog twee bloembedden erbij
Tijdens de verbouwing van het Parkpaviljoen in 2024 worden er nog twee nieuwe bloembedden toegevoegd. Deze worden weer ontworpen door Jacqueline van der Kloet. De ontwerpen van de bloembedden die er al zijn, kan je hieronder inkijken. De hele ontwikkeling van de bloembedden wordt verteld in 'Het verhaal van de bloembedden van Jacqueline'. Daarnaast is de de aanleg van de bloembedden vanaf 2022 ook op onze website vinden.

In de bloembedden zijn onder andere blauwe druifjes, tulpen en narcissen geplant. De tweede helft van oktober is het de perfecte tijd voor deze bollen om de grond in te gaan.

Foto's van het planten