Nestelen in het Park

Welkom in het meest gewilde vogelbuurtje van het seizoen! Hier hebben kool- en pimpelmeesjes de hutjes verkend en uitgekozen. Gelegen in een idyllisch groengebied, bieden deze charmante woningen alles wat een vogelhartje begeert: buxusmotten, een rustige omgeving, veiligheid en privacy voor het hele gezin. Met hun levendige activiteit en kleurrijke persoonlijkheden, brengen deze gevederde bewoners leven en vreugde in de buurt.

Wil je ook vrolijke vogels bij jou in je buurt? Hang dan ook vogelhuisjes op in de winter. Hieronder lees je tips, zodat de vogels ook de huisjes bij jou in de buurt kiezen.

Verschillende groottes
Let dan op het volgende. Er zijn verschillende huisjes voor verschillende soorten vogels. Zo moet de ingang voor een koolmees minstens 3.2 cm zijn en voor de pimpelmees 2.8 cm. Verschillende vogelhuisjes kunnen met 3 meter uit elkaar opgehangen worden. Als je een vogelhuisje voor dezelfde soort vogel naast elkaar wilt hangen, moet er 10 meter tussen zitten.

Geen natte voeten
Het is het beste als de ingang naar het noordoosten wijst, omdat de wind vaak uit het zuidwesten komt in Nederland. Dan blijft het nestje mooi droog. Daarnaast moet de aanvliegroute naar de ingang van het huisje vrij zijn van takken.

Ten slotte kan je de vogelhuisjes ophangen op een hoogte tussen de 2.5 meter en 3.5 meter.