Het takkenhekwerk is vernieuwd

Het takkenhekwerk op het terras op de dijk aan de Maas is recent vernieuwd. Met veel kennis en kunde ter plaatse gemaakt. Vergeet op uw wandeling niet de deuvelverbindingen met eigen gemaakte deuvels te bewonderen! Een heus ambachtelijk takkenwerk. Het hek was oorspronkelijk van eikenhout en is nu met hout van de robinia uitgevoerd.

In een krant uit 1897 was te lezen: ‘Reeds een paar jaar geleden is daar achter het park een heuvel opgeworpen, van waar men een prachtig vergezicht heeft op onze op dit punt zeer schoone rivier’

De grond, vrijgekomen bij de aanleg van de Tweede Katendrechtsehaven in 1895-1896 werd benut voor het ophogen van de dijk aan de Parkkade. Door ‘de bult’ aan de kade werd er een flink hoogteverschil werd gemaakt met, nog steeds, spectaculair uitzicht over de rivier en het Park tot gevolg. Daarna, in 1897, opperde de gemeenteraad een vier meter hoog terras te maken en ‘aan de binnenzijde van dit terras, tegenover het midden van het Park, een ververschingslokaal te stichten’.

Op dit tafereel uit 1900 zie je het robuuste takkenhekwerk langs het terras met een flanerende menigte langs cafe- restaurant Bellevue. In 1975 werd Bellevue, na WO2, de watersnoodramp en vele andere gebeurtenissen door een brand verwoest.

Van verhalen komen verhalen. Was u ooit bezoeker van Bellevue en kunt u ons nog vertellen hoe het daar ruikt? Of heeft u herinneringen aan het terras, de brand of 'de Bult' en de kades? Of opent het weer een deur naar andere belevenissen in het Park? We horen het graag!

Vertel uw verhaal en stuur het ons met deze link