Herfst Poëzie in het Park

Poëzie terug in het Park

21 september, op de eerste dag van de herfst, verschijnt de eerste uitgave in de reeks Poëzie in het Park. Het komende jaar geeft Stichting het Park in Rotterdam bij ieder seizoen een nieuwe dichtbundel uit. Voor de herfst editie is samengewerkt met Poetry International.

Het Park en Poetry International

Het standbeeld van dichter Hendrik Tollens in het Park is niet te missen; het staat sinds 1860 middenin het Park. Dit is ook de plek waar in 1977 Poetry International in het Park haar festival opende. De openingsdag groeide uit tot Poetry Park en werd het grootste poëziefestival van ons land. Poetry International selecteerde voor de herfstbundel vijftien gedichten, de meeste afkomstig uit het online festivalarchief. Het zijn gedichten van jonge en oude, overleden en levende, internationale en Rotterdamse dichters.

Dichtbundel ‘Herfst’

Met een dichtbundel ‘Herfst’ in de hand, wandelend over kronkelende paden of mijmerend op een bankje, hopen we de Poëzie terug in het Park te brengen.

De bundel ‘Herfst’ met gedichten van o.a. Eva Gerlach, Carlos Lopéz Degregori, Mahmoud Darwish en Ester Naomi Perquin, is gratis verkrijgbaar bij alle horeca in het Park. De bundel is beschikbaar bij Dudok in het Park, Parqiet, The Harbour Club Rotterdam, Hkiki, Parkheuvel, De Ballentent en de Euromast. 

De dichtbundel is gratis. Een kleine donatie stellen we natuurlijk op prijs. De opbrengst gaat naar Stichting het Park in Rotterdam. Een donatie kan worden gedaan tav Stichting het Park in Rotterdam op rekeningnummer NL48 TRIO 0320 4822 27