Beroemde Parkbewoner overleden

Een van de bekendste bewoners van Central Park (NYC) is op 23 februari overleden, Flaco de oehoe. Mogelijk is de uil tegen een appartementencomplex gevlogen. Flaco werd vrijgelaten door een onbekende en ontsnapte ongeveer een jaar geleden uit de dierentuin Central Park Zoo en vloog door heel New York. De uil was enorm bekend en geliefd onder de Parkbezoekers en werd wereldwijd gevolgd in zijn pogingen zich aan het 'vrije' stadsleven aan te passen.

New York is verdeeld, had Flaco toch veilig achter tralies moeten blijven of is zijn korte leven als exotische stadsuil in vrijheid meer waard? De sterrenuil verdient een plek in het rijtje van beroemde vogels waarin ook the Hot duck, een mandarijneend, en Barry, een bosuil, staan.

Heb jij in het Park in Rotterdam ook een geliefde bewoner die zo in het rijtje zou kunnen staan? Laat het ons weten!

Beroemde Parkbewoners

Flaco zwierf sinds vorig jaar vrij rond in Manhattan. Zijn ontsnapping vond plaats nadat iemand op 2 februari 2022 een opening knipte in het hek van Central Park Zoo.

Ondanks pogingen van dierentuinmedewerkers om Flaco terug te lokken met aas en opgenomen oehoe-geluiden, koos de vogel voor een leven in vrijheid.

Bij de boom, waar Flaco vaak vertoefde, brengen bewonderaars hem nu een laatste eerbetoon.

Bijzondere Parkbewoners

Hier in Rotterdam is het Park het thuis van de exotische schildpadden Sven en Suus. Alle dieren krijgen hier een naam die begint met de eerste letter van de soort. Hier zijn de twee in overleg met Ruud op hun favoriete plek bij de reigerkolonie op het eiland.

Sven en Suus kunnen zich in ons koude klimaat niet voortplanten. De eieren worden wel gelegd maar komen nooit uit.

Veel van de schildpadden die je ziet in Rotterdam zijn afgedankte huisdieren die hier niet in het wild voorkomen. Vaak kunnen ze lang in leven blijven wanneer ze eenmaal een goede stek gevonden hebben.

Suus en Sven met Ruud in overleg