Vacature hoveniers

Stichting het Park in Rotterdam zoekt hoveniers met passie voor groen en aandacht voor historie.

Rotterdam, fulltime

Wie zijn wij?

Stichting het Park in Rotterdam zorgt voor het grootste groene rijksmonument van de stad. Het Park, naast de Euromast, de Maas en midden in het centrum van de stad is 21 hectare groot en is vanaf 1852 ontworpen door vader en zoon Zocher. Het Park is de meeste geliefde groene plek van Rotterdammers en bied plaats aan festivals, zonaanbidders, wandelaars, sporters en minnaars van rust en reuring.

Het Park is meer dan een groene buitenruimte. Het park in de landschapsstijl vertelt een verhaal van het heden en verleden en aan jou de schone taak om samen met je collega hoveniers die verhalen levend te houden.

Stichting het Park in Rotterdam is recent opgericht om het Park met hoge kwaliteit te onderhouden en te beheren. Daarnaast maakt de stichting een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur, met onder andere exposities, poëzie, lezingen en rondleidingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen midden in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek.

Hoe ziet je dag eruit?

De werkzaamheden bestaan uit een breed pallet aan taken van alle denkbare hovenierswerkzaamheden die je binnen een historisch stadspark kan verwachten.

Het hoveniersteam onderhoudt 21 hectare park bestaande uit bos, gazons, waterpartijen, heesters, bijzondere plantenborders, de Oudhollandse tuin, heemtuin, slingerende paden, bruggen en bomen.

Voor het onderhoud en beheer werk je samen met je collega hoveniers. In goed overleg werken we aan taken die elk seizoen en met elk weertype variëren.

We werken vanuit passie voor groen, oog voor detail en gevoel voor historie.

Wie ben jij?

Met veel enthousiasme werk jij in het groen. Je bent een gedreven professional met affiniteit voor erfgoed of bent bereid hiervoor een opleiding te volgen (bijv. opleiding Hovenier Historisch Groen). Je hebt de nodige plantenkennis of de bereidheid dit te leren en kan goed samenwerken. Je hebt oog voor detail, bent inventief en een vakman/vrouw die met zorg en aandacht werkt. Je bent een enthousiaste, ondernemende en inspirerende persoonlijkheid en beschikt over uitstekende communicatieve, verbindende vaardigheden.

Wat bieden wij?

Werken bij Stichting het Park betekent een waardevolle bijdrage leveren aan een van de belangrijkste plekken voor de inwoners van Rotterdam. Je werk op een inspirerende plek met een leuk team van zowel programmamakers als hoveniers.

- Een passend salaris tussen € 2200,- en maximaal € 2800,- afhankelijk van ervaring, opleidingsniveau en leeftijd met 8% vakantietoeslag.

- Reiskostenvergoeding 0,21 per kilometer.

- 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.

- Mogelijkheid tot het behalen van een relevante verdiepende opleidingen en extra cursussen.

- Uitwisseling met en excursies naar vergelijkbare stadsparken.

Solliciteren?

Wij ontvangen graag je motivatie met CV per e-mail t.a.v. Nienke van Wijk via info@hetparkinrotterdam.nl.