Okt
15
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 15 oktober 11:30 uur

Zephyr Trio

Het Zephyr Trio, een expressief riettrio van fagot, hobo en klarinet, neemt je mee op een boeiende muzikale reis getiteld "Nature of Nostalgia": met werken van componisten Jacques Ibert, Alexander Tansman, Jenni Brandon en Daniel Baldwin vertalen de drie blazers de suggestieve kracht van de natuur om ons heen naar momenten van verlangen, herinnering en reflectie. 

Het programma opent met Jacques Iberts betoverende 'Cinq Pièces en Trio', een verzameling van vijf stukken die de essentie van de allure van de natuur prachtig vastlegt. Van de speelse melodieën van het eerste deel tot de contemplatieve sfeer van het laatste, Iberts werk roept een gevoel van nostalgie op dat resoneert met onze verbinding met de natuur.

Jenni Brandon "The Sequoia Trio" is geïnspireerd op de ontzagwekkende aanwezigheid van oude sequoia-bomen met hun grandeur en tijdloosheid. Door rijke harmonieën, suggestieve melodieën en ‘zacht gefluister’ neemt het riettrio je mee door bossen van de torenhoge bomen.

"The Rose Chronicles" is een muzikale compositie die geïnspireerd is op de impressionistische poëzie van Leslie L. Baldwin Jr, vader van componist Daniel Baldwin. De muziek weerspiegelt de emotionele landschappen die elk gedicht oproept. Verdeeld in vier delen neemt het stuk je mee langs contemplatie, speelsheid, drama, reflectie en somberheid.

Het programma wordt afgesloten met Alexander Tansmans 'Suite pour trio d'anches'. Deze vijfdelige suite, geschreven in 1953, toont Tansmans kenmerkende mix van neoklassieke, jazz- en Poolse folkinvloeden en is een showcase van Tansmans meesterlijke composities voor blazersensemble.

Programma: 

Jacques Ibert (1890-1962)
Cinq pièces en trio

Jenni Brandon (1977)
The Sequoia trio

Daniel Balwin (1978)
The Rose Chronicles 

Alexander Tansman (1897-1986)
Suite for wind trio 

Musici:

Raúl Rodríguez, hobo
Abraham Gomez, klarinet
Antoni Aliaga, fagot

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje
Zephyr trio
Zephyr trio