Mrt
07
Poëzie in het Park

Inloop 19:30 uur, aanvang 20:00 uur

de Winteravond

Ook dit seizoen zijn er drie winteravonden vol poëzie in het Park. Vier dichters, bekend en jong talent, dragen verwarmende teksten, verbindende woorden en nieuwe vergezichten voor in de knusse ruimte van parkcafé Parqiet. Een avond zoals een winteravond bedoeld is.

Donderdag 7 maart presenteren Iduna Paalman, Wim Landuyt, Benzokarim, en Myrte Leffring nieuwe poëzie geïnspireerd op het Park en eigen werk.

Inloop is vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20:00 uur en duurt ongeveer tot 22:00 uur.

Dit event is al geweest
Koop hier je kaartje

DE DICHTERS OP DEZE WINTERAVOND

Iduna Paalman
Iduna Paalman is dichter en schrijver. Haar poëziedebuut ‘De grom uit de hond halen’ (2019) werd bekroond met de Poëziedebuutprijs 2020. Ze heeft een groot voorstellingsvermogen en blinkt uit in het gebruik van ontsporende metaforen met beelden die over elkaar heen tollen via gedurfde associaties. Paalman laat zien dat de geschiedschrijving over vrouwen toe is aan drastische revisie.

Wim Landuyt
Wim Landuyt bouwt bruggen; tussen kunst en techniek, tussen woorden en daden, en tussen dingen die hij echt niet kan laten. Hij houdt van een subtiele interventie of extravagante continuïteit, al bruggenbouwend is hoe hij zijn tijd verdrijft. Zo is hij elke eerste woensdag van de maand te vinden in de bekende Rotterdamse Poetsclub.

Benzokarim
Benzokarim is dichter, spoken word artiest en schrijver. Zijn aanwezigheid spreekt. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd van emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Hij heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad.

Myrte Leffring
Myrte Leffring is dichter, literair docent en hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater. Wanneer ze haar gedichten voordraagt, spreekt ze met haar hele lichaam. Haar poëzie is weemoedig en wrang, de gedichten zijn steeds in heldere taal geschreven. Leffring plaatst poëzie tegenover proza en toont zo de kracht van zwijgen naast die van zeggen.

De Winteravonden
De Winteravonden bestaan uit drie donderdagavonden in de winter van 2024. Op 11 januari, 8 februari en 7 maart is er ruimte voor verbeelding, reflectie en komen we samen in het kaarsverlichte koetshuis Parqiet voor woordkunsten, verbeelding, reflectie en rake zinnen met scherpe randjes. Bekende dichters en jong talent dragen verwarmende, verbindende en scherpe teksten voor in Parkcafé Parqiet.

Het programma wordt gepresenteerd door Montana Hogenboom.