Feb
08
Poëzie in het Park

Inloop 19:30 uur, aanvang 20:00 uur

de Winteravond

Ook dit seizoen zijn er drie winteravonden vol poëzie in het Park. Vier dichters, bekend en jong talent, dragen verwarmende teksten, verbindende woorden en nieuwe vergezichten voor in de knusse ruimte van parkcafé Parqiet. Een avond zoals een winteravond bedoeld is.

Donderdag 8 februari presenteren Anne Vegter, Wessel Klootwijk, Moze Nael en Kim Longwood nieuwe poëzie geïnspireerd op het Park en eigen werk.

Inloop is vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20:00 uur en duurt ongeveer tot 22:00 uur.

Dit event is al geweest
Koop hier je kaartje

DE DICHTERS OP DEZE WINTERAVOND

Moze Nael
Moze Naél vind je tussen de regels, voorbij genres. Tussen dag en vandaag manoeuvreert hij geruisloos langs spoken word, poëzie en muziek. Zijn stem zacht en rauw, woorden teder en meedogenloos, klanken kalmerend en scherp. Moze Naél neemt je mee in een wereld waar je oog in oog komt te staan met al jouw tegenstrijdigheden.

Anne Vegter
Als voormalig Stadsdichter van Rotterdam en voormalig Dichter des Vaderlands, onderzocht Anne Vegter de spankracht van geëngageerde poëzie. Ze schrijft grillige poëzie die enerzijds surrealistisch en droomachtig kan worden genoemd, maar net zo goed verontrustend en raadselachtig. Kwalificaties overigens die allemaal in positieve zin worden gebruikt.

Wessel Klootwijk
Wessel Klootwijk is een Rotterdamse schrijver, podiumdichter en verbinder. Als iedereen een letter zou zijn uit een verschillend alfabet, dicht hij graag de spatie. Hij maakt exposities, presenteert programma's en draagt liedteksten voor op muziek. Zowel schrijvend als sprekend zet hij de gewoonste zaken in hun schoonste licht. Op bevlogen wijze staat hij stil bij wat doorgaans vervliegt. 

Kim Longwood
Gepubliceerd auteur Kim schrijft al meer dan 15 jaar korte proza, poëzie en artikelen. Met haar kennis van kunst en literatuur brengt zij graag realiteit, avontuur en fantasie samen. In haar werk komt vaak een droog gevoel voor humor naar voren, eveneens als de prangende noodzaak de geromantiseerde kant van het leven te delen.

De Winteravonden
De Winteravonden bestaan uit drie donderdagavonden in de winter van 2024. Op 11 januari, 8 februari en 7 maart is er ruimte voor verbeelding, reflectie en komen we samen in het kaarsverlichte koetshuis Parqiet voor woordkunsten, verbeelding, reflectie en rake zinnen met scherpe randjes. Bekende dichters en jong talent dragen verwarmende, verbindende en scherpe teksten voor in Parkcafé Parqiet.

Het programma wordt gepresenteerd door Montana Hogenboom.