Mei
13
Wandeling

Zaterdag 13 mei 14:00 tot 15:30 uur

Wandelen door de historie van het Park

Anne Mieke Backer, landschapsarchitect en auteur van diverse publicaties over tuin- en landschapshistorie, zal tijdens deze wandeling vertellen over de historische betekenis van het Park als Rijksmonument en over het gebruik ervan door de eeuwen heen. Het Park werd in 1852 geboren toen vader en zoon Zocher de stad verrijkten met een publieke wandelplaats. Hierbij werd niets aan het toeval overgelaten bij de keuze van specifieke bomen en planten. Het vroegere landgoed De Heuvel, de zweminrichting en de houtzagerijen met molens en vijvers hebben ook hun sporen nagelaten in het ontwerp. Als je goed kijkt, kun je zelfs zien hoe de Maas vroeger nog langs het Heerenhuys stroomde.

Anne Mieke schreef “Er stond een vrouw in de tuin” een bundel verhalende essays die samen een wandeling door de Nederlandse tuinhistorie vormen, waarbij de vrouw als gids is gekozen. Wellicht krijgen we tijdens de wandeling ook antwoord op de vraag hoe het kan dat door toedoen van één vrouw het paradijs is verloren gegaan?

De wandeling is 6 euro en inclusief een boekje over de geschiedenis van de tuinarchitectuur in Nederland vanaf de middeleeuwen tot het einde van de Vierde Nota Extra (VINEX het moment waarop de overheid de regie over de buitenruimte losliet). Titel: De natuur Bezworen.

Dit event is al geweest
meld je hier aan