Jun
08
Jun
09
Noorse Zeemanskerk

Zaterdag en zondag 8 en 9 juni 11:00 uur, Noorse Zeemanskerk

Vikingfest

De Noorse Zeemanskerk is een verborgen stukje Noorwegen midden in Rotterdam! In het weekend van 8 en 9 juni opent de kerk haar deuren voor het grote publiek voor het Vikingfest, als onderdeel van het Heilige Huisjes Festival. Of je nu voor het eerst langskomt om een kijkje te nemen, of als je al bekend bent met de Noorse cultuur, er is voor iedereen wat leuks te doen of ontdekken.

Op zaterdag 8 juni ben je welkom van 11:00 - 17:00 uur en op zondag 9 juni van 11:00 - 16:00 uur. Toegang tot dit evenement is gratis, neem vooral een kleedje mee om na afloop in Het Park nog even na te genieten.

Dit event is al geweest

Programma
Tijdens het Vikingfest staan de Noorse cultuur en geschiedenis centraal. De bijzondere binnen- en buitenkant van deze Zeemanskerk, gebaseerd op de Noorse staafkerken uit de dertiende eeuw, vertellen al een verhaal op zich. Daarnaast vinden er ook verschillende workshops, theatervoorstellingen, en lezingen plaats om meer te weten te komen over de Noorse cultuur, of om je hier nog verder in te verdiepen. Uiteraard staan er ook typisch Noorse hapjes (en drankjes) klaar om in dit heilige huisje te verorberen.

Activiteiten
De volgende activiteiten zijn bij te wonen bij de Noorse Zeemanskerk en in Het Park:

-Concert: ‘de Zeewolven’ (Geluiden en teksten uit de tijd van de Vikingen komen tot leven)
-College: Prof. Dr. Quak over runen en mythologie
-Dans: Færøydans (Vikingdans)
-Toneelworkshop: Mythes over Thor
-Theatervoorstelling: Noorwegen en Nederland; van heidense mythes naar christelijke kerk
-Filmvertoning (evt. incl. diner): ‘The Northman’
-Workshop: Hnefatafl (strategisch bordspel van de Vikingen)

…en tal van traditionele Noorse spelletjes!

Voor kinderen
Voor de jongere bezoekers organiseert de kerk verschillende kindvriendelijke activiteiten rondom het thema Vikingen. Denk aan het heffen van een Vikingschild, het hijsen van de zeilen (touwtrekken) en het maken van je eigen runensteen. Na afloop verdien je jouw plekje in Walhalla in de vorm van een Vikingdiploma.