Jul
21
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 21 juli 11:30 uur

Vibrant hues of Paris

Met het programma ‘Vibrant hues of Paris’ oftewel ‘levendige tinten van Parijs’, neemt het klarinetkwartet rondom basklarinettist Ken Kunita je mee naar het hart van de Franse lichtstad.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

Het kwartet heeft een prachtig programma samengesteld rondom de Franse componisten Debussy, Ravel en Francaix.

Het kwartet bestaat naast de Japanse Ken Kunita uit Nuno Filipe Carvalho Cunha uit Portugal, Abraham Edmundo Gómez Chapa uit Mexico en Alicia Pallarés Tello uit Spanje. De vier musici hebben elkaar leren kennen aan Codarts, het Rotterdamse conservatorium, waar zij hun bachelor en masterdiploma hebben behaald.

Programma:
Claude Debussy (1862 – 1918)
La plus que lente 

Claude Debussy (1862 – 1918)
Petite Suite

Maurice Ravel (1875 – 1937)
Ma mère l'Oye 

Maurice Ravel (1875 – 1937)
Le Tombeau de Couperin 

Jean Francaix (1912 – 1997)
Petit Quatuor 

Ken Kunita
Oorspronkelijk afkomstig uit Hyogo, Japan, en nu gevestigd in Nederland, studeerde Ken Kunita cum laude af met een bachelor in basklarinet en een masterdiploma in klarinet aan Codarts. Hij speelde onder andere tijdens het Gergiev Festival met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en tijdens het Opera Galaconcert met Sonya Yoncheva en de Mannheimer Philharmoniker, waarmee hij zijn reputatie in de muziekwereld verstevigde.

Nuno Filipe Carvalho Cunha
De Portugese Nuno Filipe Carvalho Cunha begon zijn klarinetstudie aan de Academia de Musica de Castelo de Paiva in zijn thuisland, waar hij inmiddels sinds 2013 klarinet doceert aan de Escola de Musica de Bnada de Bairros. In 2017 werd hij toegelaten tot de bachelorstudie aan Codarts, waar hij nu zijn masteropleiding volgt bij Julien Herve en Bruno Bonansea.

Abraham Edmundo Gómez Chapa
Ook Abraham Gómez, een getalenteerde klarinettist en componist uit Monterrey, Mexico, heeft zijn studie gevolgd aan Codarts. Als componist is Abraham autodidact en heeft daarin bijzondere prestaties geleverd: zijn compositie ‘Astro Errante’ won de eerste plaats in de 14e Calefax componistenwedstrijd in 2021.

Alicia Pallarés Tello
Alicia Pallarés Tello, geboren in het Spaanse Andorra, voltooide haar bachelorstudie klarinet cum laude in 2008 aan het Conservatorium voor Muziek "Salvador Seguí" in Castellón, Spanje. Hierna verhuisde ze naar Nederland om aan Codarts haar masterstudie in 2013 af te ronden.

Alicia speelde in diverse ensembles waarmee de ‘Storioni Toonzaal Prijs’ en “De Grotekamermuziek prijs” werd gewonnen. Met het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland kreeg ze de kans om ‘New York Counterpoint’ van Steve Reich uit te voeren en met de componist zelf samen te werken.

Derde beweging uit Petit Quator van Jean Francaix