Okt
29
Verbaak en Van Bijnen; credit Mike Meijer
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 29 oktober 11:30 uur

Verbraak | Van Bijnen

Joost Verbraak en Jan van Bijnen zijn twee singer-songwritende multi-instrumentalisten met ‘roots’ die verwantschap tonen met blues, country, New Orleans-jazz en Americana uit het diepe zuiden.

Naast hun werk als begeleiders van artiesten als Freek de Jonge, Claudia de Breij en Rob de Nijs werd het in 2016 hoog tijd voor deze musici om zelf in de spotlights te staan, met eigen werk en covers van hun idolen, in hun favoriete muziekstijl die je kortweg Americana kunt noemen.

In dit concert presenteren zij ‘Our Favorite Hits’ met een mix van quarantaine-sessies en eigenzinnige coverversies van een aantal guilty pleasures. 

Muziekblad Oor omschreef hen ooit als ‘de kleinste big band ter wereld van Nederland’. Niet verwonderlijk wanneer je ziet welke instrumenten zij als duo bespelen: Verbraak speelt sousafoon, trompet en percussie en Van Bijnen neemt zang, banjo en slidegitaar voor zijn rekening.

Auteur Wouter Bulckaert, die boeken publiceerde over Ry Cooder, J.J. Cale en Randy Newman, schreef na het zien van een concert:

een warmer, charmanter en authentieker optreden zag ik niet eerder, Een show vol camaraderie, milde zelfspot en ijzersterke songs in een hoogsteigen klankbad, laverend tussen The Band, Calexico en een ‘marching band’ uit New Orleans.’

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje