Okt
08
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 8 oktober 11:30 uur

Vera van der Poel

Het was een tijdje stil rondom zangeres, componist en gitarist Vera van der Poel maar eindelijk is het dan zover: dit najaar komt de nieuwe EP ‘Consolations Songs’ uit, vol catchy popsongs met tot de verbeelding sprekende teksten.

Afgelopen februari dook Vera van der Poel de studio in, om samen met haar favoriete musici nieuw werk op te nemen: “geen overgeproduceerde liedjes maar vooral live, puur en eerlijk”. De EP staat in het teken van troost, strijd en doorzettingsvermogen. Dat klinkt zwaar maar is juist een hoopvol verhaal van kracht. “Na alle corona toestanden had ik weer zo’n zin om te schrijven, op te nemen in de studio, om samen te werken, om mooie dingen te maken. Ik spatte zowat uit elkaar van ideeën en energie!”

In ‘t Heerenhuys zingt Vera de liedjes van haar nieuwe EP en ook wat van haar grote heldin Joni Mitchell, wat Vera als geen ander kan inclusief Joni’s typische verschillende gitaarstemmingen!

Je zal Vera uit het verleden kennen als frontvrouw van Mimezine en in Beeswamp samen met zus Beatrice van der Poel. Vera speelde een periode in The Nits, maakte theater en beweegt zich als een vis binnen het speelveld van jazz en pop.

Gitarist Andreas Suntrop werkt onder andere samen met Carel Kraayenhof, Eric Vloeimans, John Buijsman en Joost Spijkers.

Bassist Guus Bakker stond op het podium met onder andere Wende, Ellen Ten Damme, Gare Du Nord en Giovanca.

De drie musici kennen elkaar al vanaf hun studietijd aan het conservatorium in Rotterdam en hebben alle drie een voorliefde voor een combinatie van jazz en pop, wat je terughoort in de songs waarin je rijke verrassende harmonieën en melodielijnen hoort.

Henk Hofstede (The Nits):

'Vera lijkt niet alleen op Joni, maar zingt zoals Joni en blijft tegelijkertijd de unieke Vera'

 NRC:

‘Vera’s debuutalbum is een wonder van pure pop met een jazzy inslag. Haar teksten zijn poëtisch’

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje
The Strong and the Weak, de eerste release van de nieuwe EP
Vera van der Poel en Andreas Suntrop met het nummer Blue van Joni Mitchell