Nov
05
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 5 november 11:30 uur

Talal Fayad & Oriol Marès

Talal Fayad en Oriol Marès vormen samen een cross-over duo met verschillende culturele achtergronden: Talal is een Syrische oud-speler en componist, en Oriol is een latin-jazz klarinettist en componist uit Barcelona.

De twee musici met verschillende culturele achtergronden zoeken in hun muziek naar een gemeenschappelijk geluid door middel van hun eigen arrangementen en composities, waarbij elk van hen de ander uitnodigt uit zijn muzikale comfortzone te stappen. Het resultaat hoor je in onderstaande video: avontuurlijke muziek waar je klassiek, jazz en latin in terughoort.

De gezamenlijke reis van dit duo begon dankzij Culture Shock in Utrecht, een stichting die klassieke musici in instellingen als GGZ, detentie, ziekenhuis of hospice laat spelen voor jongeren, met als doel het welzijn en de mentale gezondheid van die jongeren te verbeteren.

Het concert was een succes en Talal en Oriol werden uitgenodigd op prestigieuze festivals als de Vredesweek, het Grachtenfestival en het Utrecht Chamber Music Festival. Als geselecteerde muzikanten van het Grachtenfestival 2023 waren zij te horen op radio NPO2 én er volgde een tournee door Spanje.

Nu richten ze zich op het opnemen van hun debuutalbum en vertrekken in 2024 naar Spanje voor een artistieke residentie.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje