Dec
31
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 31 december 11:30 uur

Sophie Koole

We nemen afscheid van 2023 met de warme soulvolle muziek van Sophie Koole, een 25-jarige singer-songwriter uit Rotterdam. Haar muziek kan worden omschreven als soulpopsongs met jazzinvloeden, waarin haar straight forward teksten met herkenbare thema's als onzekerheden, liefde, imperfectie en groei, het middelpunt vormen van haar eigen werk.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

Versierd met vocale harmonieën in haar songs, is Sophie’s lage en warme stem er een die opvalt. Met haar soulvolle timbre, relaxte timing en r&b-achtige ad libs, combineert ze eigenschappen uit soul, jazz, pop en meer genres. Enkele van haar grootste vocale inspiratiebronnen zijn Amy Winehouse, Lauryn Hill en Lalah Hathaway. 

‘Paradise’ is de meest recente release van Sophie. Ze bracht het nummer uit onder de naam Sophia Zelan, wat een paar jaar haar artiestennaam is geweest, maar ze besloot verder te gaan onder haar echte naam. Met meer releases op komst markeert ‘Paradise’ de eerste stap in het delen van haar eigen muziek.

Sophie woont momenteel in Londen, waar ze studeert aan het conservatorium, aan haar muziek werkt en de Londense muziekscène verkent.

Bezetting:

Sophie Koole - zang en gitaar
Miran Noh - piano
Patricia Mancheño - contrabas
Ap Verhoeven - drums

Sophie Koole bij Culture Hub