Jul
14
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 14 juli 11:30 uur

Solomet3

Zet een zangeres-producer, een muzikale journalist en een begeleider-componist bij elkaar en je krijgt een bijzondere mix, want als Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff hun kwaliteiten bundelen gaan er andere krachten spelen.

koop hier je kaartje

Ieder met hun eigen inbreng en vakgebied, staan deze drie multitalenten garant voor een uitzonderlijk programma. Solomet3 is inspirerend en vermakelijk, literair en lichtvoetig; met gesproken teksten en fantastische muziek, met eigen werk en muzikale crossovers én prachtige Nederlandse en Engelse liedjes. Kortom, een ochtend waar je bij geweest moet zijn.
 
Vera van der Poel is zangeres, multi-instrumentalist, componist en producer. Nu solo en toen als Divera, als frontvrouw van Beeswamp en Mimezine. Ze speelde o.a. met The Nits en het Zapp Stringquartet. Ze wordt wel de Nederlandse Joni Mitchell genoemd met haar soepele warme stem en geraffineerde composities. Ze heeft een fraaie mix van jazz en pop gevonden en maakte twee albums. Onlangs bracht Vera haar nieuwe EP ‘Consolation Songs’ uit.

Sander Donkers is schrijver, journalist en muzikant. Zijn ‘150’ columns op de voorpagina van De Volkskrant zijn inmiddels net zo geliefd en vertrouwd als die van illustere voorgangers als Bril, Mulder en Campert. Eerder schreef hij Lipstick Sunset, over een reis door de zuidelijke staten van de USA en de muziek die daar door de aderen stroomt, en de veelgeprezen biografie HAY, over de frontman van de Golden Earring. Popmuziek is een rode draad in zijn werk. Niet verrassend is Sander Donkers zelf gezegend met een flinke schep gitaar-speel-talent en draait hij zijn hand niet om voor een lekker potje zingen. In het verleden speelde hij in verschillende bands, waaronder Herman en Ik (met David Middelhoff) en Van Wyck. En dus veel verhalen: stof genoeg van de man die sprak met onder andere Al Green, Lou Reed, Solomon Burke, Mick Jagger en Paul McCartney.

David Middelhoff is als componist en begeleider hét muzikale fundament onder Acda en de Munnik. David schrijft ook voor film, documentaires en theater, produceert plaatopnamen en voert muzikale regie in diverse theaterproducties, o.a. De man van la Mancha, Thomas Acda, Claudia de Brey en Simone Kleinsma. Eind 2022 kwam zijn debuutalbum Hippieshit uit. Momenteel werkt hij aan zijn tweede soloalbum. 

Bezetting
Vera van der Poel – zang, gitaar
Sander Donkers – gitaar, zang, teksten
David Middelhoff – gitaar, zang

Solomet3

Dit concert maakt onderdeel uit van North Sea Round Town, hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 350 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad. De 19e editie van North Sea Round Town is van 27 juni t/m 14 juli 2024. www.northsearoundtown.nl