Mei
25
Wandelen in het Park

Zaterdag 25 mei 10:00 uur, Parkpaviljoen

Seizoenswandeling - Lente

Verken elk seizoen het grootste groene rijksmonument van de stad en leer door de ogen kijken van de hoveniers van het Park. In de lente is er onder andere aandacht voor de opkomende bloemen en planten, de verse groene blaadjes van de bomen en het broedseizoen.

Wandel mee met Nienke, directeur van Stichting het Park, en Lee, hovenier in het Park. Ieder seizoen delen ze wat zich er in het Park afspeelt, waar we momenteel aan werken en waar de aandacht naar uitgaat. Wat groeit er en bloeit er? Hoe gaan we verder met Zocher en wat is het gedachtegoed achter elke bocht en zichtlijn?

We verzamelen om 10:00 uur bij het Parkpaviljoen en beginnen de wandeling om 10:15 uur. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Dit event is al geweest
Koop hier je kaartje

Publieke wandelplaats
Het Park is ontworpen als een publieke wandelplaats door de landschapsarchitencten vader en zoon Zocher vanaf 1852. De status ‘rijksmonument’ biedt de kaders voor ontwerp en beheer opgaven. We volgen consequent de ontwerpprincipes van de landschapsarchitecten, de Zochers, en de sporen van de geschiedenis in het Park worden gekoesterd.Tijdens de wandeling leer je ook meer over hoe je deze historische lagen terug kunt zien in het Park van nu.

Daarnaast vertellen we je hoe het staat met de vliegende, zoemende en gravende parkbewoners, monumentale bomen en de biodiversiteit. We nemen je mee langs alle facetten uit ons Parkleven zodat je het Park steeds weer anders beleefd.