Feb
11
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 11 februari 11:30 uur

Satin Tango Trio

De drie eclectische musici, met ieder een indrukwekkende lange internationale carrière, verkennen de tango en Zuid-Amerikaanse muziek.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

Het Satin Tango trio met Barbara Varassi – Pega op piano, Jean-Baptiste Wallez op klarinet en Gerardo Agnese op bandoneon, is ontstaan binnen de tango-afdeling van Codarts, het Rotterdams Conservatorium. In deze intieme bezetting belichten zij hun eigen arrangementen en composities, waarin zij traditie en vernieuwing subtiel mengen.

Bárbara Varassi – Pega werd geboren in Argentinië en is pianist, arrangeur en componist. Daarnaast werkt ze als docent, onderzoeker, onderzoekscoach en coördinator bij Codarts Hogeschool en de Fontys Hogeschool voor Beeldende Kunsten. Ze treedt regelmatig op met tal van gerenommeerde orkesten en ensembles en tourt over de hele wereld.

Klarinettist Jean-Baptiste Wallez werd geboren in Parijs, waar hij klassieke muziek studeerde. Hij speelde met vele orkesten, ensembles en musici in verschillende muziekstijlen en ontwikkelde aan Codarts zijn artistieke talent als klarinettist en arrangeur.

Gerardo Agnese werd geboren in Argentinië en studeerde bij de beroemde bandoneonist Domingo Federico, leidde de legendarische popgroep Degradé en nam deel aan tal van ensembles, theater, circus en interdisciplinaire projecten, variërend van minimalistische muziek tot tango en pop, vaak met eigen arrangementen en composities. 

Satin Tango Trio