Okt
12
Wandelen in het Park

Parkpaviljoen, donderdag 12 oktober, 16:00 uur

Renovatiewandeling

Het Park is ontworpen als een publieke wandelplaats door vader en zoon Zocher vanaf 1852. De renovatie van het Park wordt per deelgebied in een aantal fases uitgevoerd. Het heeft al tot mooie resultaten geleid: nieuwe bloembedden, nieuw aangelegde paden en beplanting.

Hoofdroute

Op dit moment werkt de gemeente aan een nieuwe fase in de renovatie, waarbij de hoofdroute wordt gerenoveerd. De hoofdroute loopt van de entree bij de Noorse Kerk tot de Parkkade (bij het standbeeld van Wilhemina) en vanaf de entree bij het Heerenhuys (Dudok in het Park) tot de entree aan de Parklaan. Deel van de renovatie is de herinrichting van de entree bij de Parkhavenflat. De paden worden opnieuw aangelegd, waarbij het asfalt wordt vervangen door halfverharding. Er komt nieuwe beplanting en de verlichting, het meubilair en fietsparkeerplaatsen krijgen een nieuwe plek. Auto’s worden vanaf dan zo veel als mogelijk uit het Park geweerd. Zo komt er nog meer ruimte voor de voetgangers.

Parkpaviljoen

Ook werken we aan de herinrichting van de buitenruimte rondom het Parkpaviljoen.
Het Parkpaviljoen is een voormalig tbc-herstellingsoord en nu thuisbasis van Stichting het Park. Het paviljoen wordt begin 2024 gerenoveerd. Het wordt naast de werkplaats van de hoveniers ook een publieke plek. Het paviljoen en de buitenruimte krijgen directe aansluiting op het Park, ingebed met nog twee nieuw aan te leggen bloembedden.

Renovatiewandeling

Wil je meer weten over de renovatie en de herinrichtingsplannen? Wandel dan mee tijdens de renovatiewandeling in het Park. Deze wordt gehouden op donderdag 12 oktober om 16.00 uur. Het team van gemeente Rotterdam vertelt dan graag meer over de plannen. Voor de wandeling verzamelen we bij het Parkpaviljoen (Baden Powelllaan 2). Na afloop van de wandeling komen we daar weer terug en is er gelegenheid om het inrichtingsplan te bekijken en vragen te stellen.


Dit event is al geweest
Meld je hier aan