Apr
07
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 7 april 11:30 uur

Raquel Kurpershoek Jaldón Trio

Flamencoroots beïnvloed door reiservaringen in Italië, Egypte, Mexico en Turkije.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

De Spaans-Nederlandse zangeres Raquel Kurpershoek Jaldón presenteert een gloednieuwe reeks nummers uit haar aanstaande album, een smeltkroes van haar Spaanse flamencoroots vermengd met ervaringen die ze heeft opgedaan tijdens haar reizen door landen als Italië, Egypte, Mexico en Turkije.

In haar Engelstalige, Turkse en Spaanse teksten verkent ze haar persoonlijke groeiproces. Haar melodieën en composities zijn geïnspireerd op deze diverse culturen en landen, maar ze blijft trouw aan haar intieme geluid en haar roots, de flamenco. Raquel wordt in dit concert begeleid door de lyrische pianiste Evelyn Vera Gallardo en percussionist Danny Rombout.

Raquel Kurpershoek Jaldón (1998) is geboren in Amsterdam en opgegroeid tussen Nederland en Spanje. Ze studeerde Wereldmuziek aan het Conservatorium in Rotterdam met een specialisatie in Latijns-Amerikaanse muziek. Daarnaast studeerde ze flamenco in Córdoba aan het Rafael Orozco Conservatorium.

Evelyn Vera Gallardo is een wereldmuziekpianiste, arrangeur en componiste die in 2021 cum laude afstudeerde met een bachelor Latin piano aan Codarts. Inmiddels heeft zij haar eigen ensembles als Cinco en Clave en Trico die al eerder in het Heerenhuys optraden.

Danny Rombout is een Nederlands-Indiase componist, producer, percussionist en drummer voor uiteenlopende projecten. Hij is opgegroeid met veel Zuid-Amerikaanse, Afro-Cubaanse en Indiase muziekinvloeden en studeerde medio 2018 cum laude af aan de wereldmuziekafdeling van Codarts.

 

 

 

Limosnera de Amor