Jun
30
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 30 juni 11:30 uur

Rafael Pereira de Lima met ‘Saudades de Casa’

Saxofonist en componist Rafael Pereira Lima presenteert zijn nieuwe CD ‘Saudades de Casa’, een origineel en instrumentaal album vol Afro-Braziliaanse muziek waarin je jazz en klassieke muziekinvloeden terughoort.

koop hier je kaartje

Het album is opgedragen aan alle immigranten die hun plaats van herkomst achterlaten om nieuwe levenservaringen op te doen. Rafael, zelf geboren als Braziliaanse gaucho, verhuisde op 16-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten en woont sinds 2016 afwisselend in Rotterdam en Brazilië. Hij is nooit gestopt met het uitbreiden van zijn muzikale en persoonlijke horizon.

Op het album combineert Rafael Afro-Braziliaanse muziek met de klanken van jazz en soms zelfs klassieke muziek. Je hoort een smakelijke combinatie van stijlen, met als grootste muzikale invloed de Braziliaanse choro.

Het album is opgedragen aan iedereen die weet hoe moeilijk het is om je hart in tweeën te delen. Bij elk vertrek laat je dierbaren achter om ergens anders nieuwe dierbaren te vinden. Omdat ik familie heb aan beide kanten van de oceaan, en op beide halfronden, heb ik veel van deze liedjes aan hen opgedragen, elk met een andere groove: choro, samba, forró en frevo. Ik heb elk ritme onderzocht met mijn vrienden Marijn en Udo, beide geweldige muzikanten die op de meeste nummers op dit album hebben meegespeeld”.

Bezetting:
Rafael Pereira Lima - saxofoon (alt en bariton) en fluit
Marijn van der Linden - cavaquinho
Udo Demandt - percussie
Daniel Montes - gitaar

Foto: Rebecca van der Schaft

What is this thing called choro
Frevo Bella Ciao

North Sea Round Town
Dit concert maakt onderdeel uit van North Sea Round Town, hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 350 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad. De 19e editie van North Sea Round Town is van 27 juni t/m 14 juli 2024.