Jan
28
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 28 januari 11:30 uur

Ponta Aberta

Nostalgische melodieën en krachtige ritmes samen, waar je Braziliaanse muziek, jazz en Afro-ritmes in herkent.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

Ponta Aberta is een Braziliaans jazztrio gevormd door zangeres Lydia Stavraki, gitarist Renzo Navone Rodriquez en vibrafonist Rafael Durâo; het project begon in Rotterdam tijdens een warme zomerdag, terwijl de drie musici werk van bekende Braziliaanse componisten verkenden.

Ponta Aberta, letterlijk vertaald ‘open brug’, brengt inmiddels in hun eigen arrangementen en composities nostalgische melodieën en krachtige ritmes samen, waar je Braziliaanse muziek, jazz en Afro-ritmes in herkent. In 2023 speelde het trio op het Codarts talentenpodium tijdens het North Sea Jazz Festival.

De Griekse Lydia Stavraki behaalde in 2023 haar bachelor zang aan Codarts maar is al 10 jaar werkzaam in de Griekse en Nederlandse muziekscène als vocaliste, van Griekse rebetiko tot Braziliaanse jazzmuziek. Tot april 2024 is zij op tourmee met het Nationaal Jazz Jeugd Orkest, dat onder leiding van trompettiste Maite Hontelé het programma 'NJJO Goes Mambo' op podia in binnen- en buitenland brengt.

Renzo Navone komt oorspronkelijk uit Uruguay. Vóór zijn latin-jazz studie aan Codarts bezocht Renzo het ‘Conservatorium Liceu’ in Barcelona, waar hij afstudeerde in jazz en moderne muziek.

De Portugese Rafael Durâo is inmiddels een bekende bij de Heerenhuyskamerconcerten: hij speelde percussie bij diverse ensembles en bracht op vibrafoon samen met gitarist Theo de Blasis eind 2022 een ode aan de Portuguese componist Carlos Paredes.

Ponte Aberta