Feb
04
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 4 februari 11:30 uur

Platner Trio

Uitverkocht
Het Platner Trio speelt het Divertimento in Es van Wolfgang Amadeus Mozart en het Strijktrio van Franz Schubert.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

Het Platner trio heeft een programma samengesteld met een van de hoogtepunten uit het repertoire voor strijktrio: het Divertimento in Es van Wolfgang Amadeus Mozart, een diepgaand meesterwerk, episch, ernstig, maar toch gevuld met de ontembare humor van de componist.

Violiste Eefje Habraken, altvioliste Anne Huser en cellist Daniel Petrovitsch hebben elkaar leren kennen in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Nadat ze samen in diverse ensembles hebben gespeeld, besloten ze in 2022 het Platner trio op te richten, vernoemd naar de Italiaanse bouwer van de cello van Daniel: Michele Platner.

Het spelen van kamermuziek is, naast hun liefde voor het symfonisch repertoire, een nog directere manier om met elkaar én het publiek te communiceren.

Centraal in dit concert staat het Divertimento in Es van Wolfgang Amadeus Mozart. Hoewel de titel doet vermoeden dat het een licht werk is bedoeld om de luisteraar te entertainen, is het dit geenszins. Mozart creëerde met dit divertimento een diepgaand meesterwerk: episch, ernstig, maar toch gevuld met de ontembare humor van de componist.

In het strijktrio van Franz Schubert waarmee het concert start, is een diepe bewondering te horen voor de klassieke Weense meesters: Haydn, Beethoven en Mozart in het bijzonder. Dit eendelige werk is geschreven in een klassieke sonatevorm doorspekt met typische Schubert melodieën en -harmonieën.

Programma:

Franz Schubert (1797-1828)
Strijktrio in Bes, D 471
- Allegro

W.A. Mozart (1756-1791)
Divertimento in Es, KV 563
1. Allegro
2. Adagio
3. Menuetto (Allegretto) - Trio
4. Andante
5. Menuetto (Allegretto) - Trio I - Trio II
6. Allegro

Platner Trio:

Eefje Habraken, viool
Anne Huser, altviool
Daniel Petrovitsch, cello