Apr
21
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 21 april 11:30 uur

Pavadita Tango String Quartet

Uitverkocht

Tanguistoria, een programma langs parels uit de tangogeschiedenis in strijkkwartetbezetting.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

In haar concertprogramma Tanguistoria neemt het Pavadita Tango String Quartet je mee langs parels uit de tangogeschiedenis. Van stokoude tango’s uit de beginjaren van Gardel via grote meesters als Piazzolla en andere modernen naar de allernieuwste werken in de wereld van de tango. Zo laat het kwartet horen hoe deze muziek hartstochtelijk ademt en groeit. Ook Argentijnse tangodichters als Horacio Ferrer en Jorge Luis Borges krijgen in dit programma een stem.

Het Pavadita Tango String Quartet, dat al naam maakte binnen én buiten de tangoscéne, heeft zich toegelegd op het uitvoeren van Argentijnse tango in een klassieke strijkkwartetbezetting. Niet alleen qua bezetting maar ook qua arrangementen van bestaande tango’s én nieuwe composities onderscheidt Pavadita zich van de mainstream.

De link met Rotterdam is snel gemaakt: zowel violisten Claudia Valenzuela als Sophie Maria de Rijk hebben gestudeerd aan Codarts. Maar ook de band tussen Rotterdam en Buenos Aires als belangrijke havensteden is evident, tango en havenstad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En een leuk detail: de vader van Sophie was zeeman en voer vaak tussen Rotterdam en Buenos Aires!

Pavadita Tango String Quartet bestaat uit:

- Sophie Maria de Rijk, viool
- Claudia Valenzuela, viool
- Maria Sofia Espiga Fonseca, altviool
- Eva van de Poll, cello

Compilatie Pavadita kwartet