Mrt
03
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 3 maart 11:30 uur

Origami Ensemble

Het internationale Origami Ensemble, bij elkaar gebracht door hoboïst Maxime Le Minter, voert zowel meesterwerken uit als minder bekende composities uit het repertoire voor hobokwartet.

koop hier je kaartje

Het ensemble streeft er naar een divers programma samen te stellen waarin iets onverwachts te horen is, toegankelijk én avontuurlijk. Maxime le Minter geeft een toelichting: 

Het programma dat wij hebben samengesteld zit vol onbekende parels uit de 20e eeuw, zelfs voor mij waren de hobostukken van Gordon Jacob en Edward Elgar een ontdekking. Het meest bekende stuk op het programma is Phantasy Quartet van Britten dat vaak wordt gespeeld in de hobowereld. Naast de Britse componisten verplaatsen we ons ook naar Hongarije voor het strijktrio van Kodály. Dit trio wordt zelden uitgevoerd - meer bekend zijn de strijktrio’s van (landgenoot) Dohnányi en meester componisten Beethoven en Schubert.

Voor de althobo bestaat er zeer weinig kamermuziek; ontzettend jammer gezien hoe bijzonder het instrument klinkt. Gelukkig heeft de Franse componist Françaix daar een grappig - maar lastig - kwartet voor geschreven.”

Maxime, nu werkzaam als hoboïst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, heeft zijn collega’s van het Origami Ensemble ontmoet bij het Metropole Orkest waar Joël Siepman als solocellist en violisten Saskia Frijns en Madi Luimstra als freelancers aan verbonden zijn.

De vier musici werken afzonderlijk bij orkesten als Philharmonie Zuidnederland, het Balletorkest, het Noordpool Orkest en Pynarello.

Programma
Gordon Jacob – Oboe Quartet (1938)
Scherzo. Allegro Molto – Presto
Andante Semplice
Rondo. Allegro Molto

Benjamin Britten – Phantasy Quartet Op. 2 (1932)

Zoltán Kodály – Intermezzo for String Trio (1905)

Edward Elgar – Soliloquy (1930)
Arrangement Madi Luimstra

Jean Francaix – Quatuor avec Cor Anglais (1970)
1. Allegro Vivace
4. Andantino
5. Allegro Giocoso 

Origami Quartet:
Saskia Frijns (NL) – viool
Madi Luimstra (GB) – altviool
Joël Siepmann (DE) – cello
Maxime Le Minter (FR) – hobo

Soliloquy van Edward Elgar (arrangement Madi Luimstra)