Jun
09
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 9 juni 11:30 uur

Nuevos Tangos Viejos & Friends

In dit concert ontmoet je de muzikale vrienden van het duo Nuevos Tangos Viejos: het belooft een avontuurlijk en geweldig tangoconcert te worden, vol emotie, melancholie en passie!

koop hier je kaartje

Het duo Nuevos Tangos Viejos, bestaande uit gitarist Álvaro Rovira Ruiz en zangeres Mirre Valkenburg, biedt je in dit concert de buitenkans drie geweldige muzikale vrienden van hen te ontmoeten: de in Rotterdam wonende Argentijnse zanger Marcelo Belardinelli alias "El Pardo Marcial", en het duo Fain Perkal dat deze zomer overkomt uit Argentinië, bestaande uit Matias Fain op gitaar en Nahuel Perkal op bandoneon en mondharmonica.

Het repertoire bestaat uit weemoedige en krachtige tango canciónes, opzwepende milonga’s, beweeglijke valses, en de levendige folklorestijlen van het Argentijnse platteland. Je waant je voor even in een oude bruine kroeg op ‘avenida corrientes’ waar de wijn de bitterzoete smaak van de tango in zich draagt en even later laat je je wekken door de geur en smaak van houtskoolgrill en ‘mate’ onder een stralend blauwe hemel.

Bezetting:
Mirre Valkenburg - zang, percussie
Alvaro Rovira Ruiz - 8-snarige gitaar
Marcelo Belardinelli alias "El Pardo Marcial" - zang, gitaar
Matías Fain - gitaar, zang
Nahuel Perkal - bandondeon, mondharmonica, zang

Foto: Aram Valkenburg.

Hieronder zie je drie afzonderlijke video’s:

‘Alfonsina y el mar’ van Nuevos Tangos Viejos, ‘Olvido’ door Marcelo Belardinelli, en ‘A los amigos’, een opname van het duo Fain Perkal waarin je mondharmonica hoort in de rol die gewoonlijk door bandoneon wordt vertolkt. 

Nuevos Tangos Viejos
Marcelo Belardinelli alias El Pardo Marcial
Duo Fain Perkal