Mrt
10
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 10 maart 11:30 uur

Nuevo Nocturna

Uitverkocht

De bevlogen musici van Nuevo Nocturna staan zowel bekend om hun eigen composities als om vertolkingen van het werk van grootheden als Astor Piazzolla en Mercedes Sosa. Het belooft een zondagochtend vol Argentijnse tango met invloeden van jazz, mediterrane folk en klassieke muziek te worden.

koop hier je kaartje

De bevlogen musici van Nuevo Nocturna, die zowel bekendstaan om hun eigen composities als om vertolkingen van het werk van grootheden als Astor Piazzolla en Mercedes Sosa, houden die authentieke roots vast terwijl ze nieuwe muzikale vergezichten verkennen.

Vanuit de kern van de oorspronkelijke Argentijnse tango is de groep samenwerkingen aangegaan met Nederlandse tangocomponisten. Met bandoneonist en componist Malcolm Lagger Caldwell verbreedt Nuevo Nocturna haar muzikale horizon: Malcolm voegt een nieuwe dimensie toe aan de opzwepende milongas, groovy tango's en gevoelige canciones. Ook staan nieuwe liederen op het repertoire, gezongen in het Spaans, Italiaans of Portugees. Deze voortdurende groei doet de groep na 17 jaar nog steeds licht en verassend klinken, met een warm vol timbre, rijke improvisaties en harmonieus samenspel.

Sinds hun start in 2007 tijdens hun Argentijnse tangostudie aan het Rotterdamse conservatorium, heeft de groep talloze optredens verzorgd in Nederland, Duitsland en België en zijn ze bekroond met onderscheidingen als de Doble Ocho en de El Choclo prijs voor hun dansbare, originele tangomuziek.

Nuevo Nocturna
Charlotte Dupuis: viool, zang
Malcolm Lagger Caldwell: bandoneón
Mirek Walton: gitaar
Alexander Vocking: contrabas

Oneira (eigen compositie)
Milonga Zoltan (eigen compositie)
Pedacito de cielo (bewerking)
Quante stelle nel cielo con la luna (bewerking)