Nov
26
Poëzie in het Park

26 november 15:00 uur, Parkpaviljoen

Muzikale poëziewandeling - Herfst

De opening van een magische herfstwandeling met muziek, poëzie en het Park als decor. Met afsluitend een optreden van Eva van Manen en een voordracht van Dean Bowen.

Terwijl je wandelt over de slingerende paden of stilstaat bij een van de mooie vergezichten, klinkt poëzie uit de bundel ‘Herfst’. Dean Bowen stelde de bundel samen, Rotterdamse dichters dragen de gedichten voor en muziekproducer en dichter, Eva van Manen, maakte er prachtige composities bij.

Opening
Op zondag 26 november starten we om 15:00 uur en eindigen om 16:00 bij het Parkpaviljoen waar Eva van Manen en Dean Bowen nog meer van hun werk laten horen. De wandeling beleef je individueel met koptelefoon langs een route waar je de poëzie op herfstige plekken in het Park op kan halen. Neem je wandelschoenen, opgeladen smartphone en koptelefoon of oordopjes mee. De wandeling start en eindigt bij het Parkpaviljoen.

Let op! Deze wandeling doe je individueel door het Park. Hier heb je een eigen opgeladen smartphone én eigen koptelefoon of oordopjes voor nodig.

Dit event is al geweest
Koop hier een kaartje

'De Herfst is niet alleen een seizoen. Het is een gemoed.' Tijdens deze wandeling ervaar je beide. Trek je kaplaarzen aan en laat je meevoeren op deze muzikale, poëtische reis door het Park.

De poëziebundel 'Herfst'
Vanaf 26 november is de Herfstwandeling samen met de poëziebundel ‘Herfst’ gratis op te halen in het Park bij onder andere het Parkpaviljoen, Parqiet, Euromast en Dudok in het Park.

De gedichten in de wandeling komen uit de poëziebundel ‘Herfst’. Deze bundel is samengesteld door Dean Bowen en geïnspireerd op het seizoen Herfst, met nieuw werk van eigen hand. Het werk van dichters uit alle windstreken is de basis, voorgedragen door Rotterdamse dichters. Dean en Eva maakten samen een herfstwandeling die je als een deken om je schouders kan slaan. 

Dean Bowen
Dean Bowen is dichter, programmamaker en redacteur. Hij startte zijn carrière in de spoken word scene, was stadsdichter van Rotterdam en is bekend om zijn bevlogen voordrachten. Hij staat op de schouders van grote vertellers die met de poëzie betekenis geven aan de wereld om ons heen. Elk seizoen wordt een gastredacteur- dichter uitgenodigd om een selectie te maken voor de seizoensbundel. Eerdere edities werden samengesteld door Poetry International, Derek Otte (Winter), Naaz (Lente) en Burgemeester Aboutaleb.

Eva van Manen
Eva van Manen is een artiest, songwriter, dichter en muziekproducer die zich tussen verschillende disciplines en werelden beweegt. Ze overbrugt stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde, persoonlijke invalshoek. Ze is zowel producer als een filmregisseur, in haar muziek maakt ze veel gebruik van field recordings en samples en haar poëzie en liedteksten zijn vaak als scenes waar je in meegetrokken wordt. Speciaal voor de muzikale poëziewandeling maakte ze een soundtrack die is geïnspireerd op het Park in de herfst en de bijpassende Herfstbundel.