Aug
11
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 11 augustus 11:30 uur

Maktub

Maktub bezingt het nieuwe levenslied, met teksten van Rotterdamse schrijvers en klassiekers in een eigentijds muzikaal jasje.

koop hier je kaartje

Rowan de Vos en Lisse Knaapen brengen onder de naam ‘Maktub’ traditionele levensliederen in een modern muzikaal jasje, met humor en melancholie.

Je waant je in een bruin café met liederen over dromen, over mens zijn. Ze bezingen het gevecht tussen stad en natuur, de depressieve mens, de hoop, het verlangen naar vrijheid en liefde, de hebberigheid en het leven in Rotterdam. 

Rotterdamse schrijvers als Jana Beranová, Elfie Tromp en Myrte Leffring hebben teksten voor hen geschreven, daarnaast hoor je klassiekers van bijvoorbeeld Jacques Brel en Toon Hermans in ‘Maktub’ uitvoering. Alles geïnspireerd op kleinkunst en chansons met muziek in een eigentijdse stijl, zodat ook het geluid gekoppeld is aan de tijd waarin we leven.

Pianist-componist Rowan de Vos (Dawn Brothers, Next of Kin) en zangeres-actrice Lisse Knaapen (SKY, Emma Wil Leven, Soldaat van Oranje) maakten onder de naam ‘Maktub’ eerder de voorstellingen ‘Café Heelal’, dat in 2022 in het Heerenhuys stond, en in 2023 de voorstelling ‘O. Oh Rotterdam’ in samenwerking met het O. Festival.

Bezetting:
Lisse Knaapen – zang
Rowan de Vos – toetsen
plus drums, contrabas en viool

‘Zing dan’, opgenomen in een gezellige drukke kroeg