Jul
07
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 7 juli 11:30 uur

Luca Warmer met ‘Oh My Jazz’’

Stemkunstenaar Luca Warmer brengt een ode aan de grote jazz zangeressen door hun verhaal te vertellen met de ogen van nu. Denk aan Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Carmen McRae en Nina Simone.

koop hier je kaartje

In dit concert, waarin de oorspronkelijke theaterversie is aangepast aan onze huiskamer, hoor je verfijnde jazzmelodieën, meeslepende blues en hemelse gospels. Wat is er in 100 jaar jazz nu eigenlijk gebeurd? Oh My Jazz gaat over dromen najagen, van betekenis willen zijn en onbekende verhalen uit de geschiedenis van de jazz.

Zelf zegt Luca het zo: “Al toen ik in de wieg lag, was ik omringd door de klanken van jazz. Zo te kunnen zingen als Mahalia Jackson, Aretha Franklin en Rachelle Ferrell, zo vrij en zo bezield, dat leek mij het ultieme geluk. Ik heb mezelf afgevraagd: wie ben ik om dit verhaal als witte vrouw te vertellen? Muziek heeft maling aan de scheidslijnen tussen kleuren, klassen, leeftijd en gender. Muziek verdeelt niet en oordeelt niet, muziek verbindt. De vrouwen uit de jazz zijn een onmisbare sleutel tot verbintenis.”

In 2021 won Luca Warmer de Mingus prijs als nieuw aanstormend talent. Na haar prachtige debuutvoorstelling 'Appelstroop met tranen' is haar nieuwste project een uitgelezen kans om dichterbij jazzmuziek te komen en de vrouwen die daarin een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook voor iedereen die denkt niet van jazz te houden...

Bezetting
Luca Warmer – zang, tekst en muziek
Sebastiaan van Bavel – toetsen
Tomek van Leeuwen - contrabas

Oh My Jazz

Dit concert maakt onderdeel uit van North Sea Round Town, hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 350 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad. De 19e editie van North Sea Round Town is van 27 juni t/m 14 juli 2024. www.northsearoundtown.nl

Foto: Paul van der Sande