Jul
28
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 28 juli 11:30 uur

Het ligt aan waar je staat

Stadsdichter Elfie Tromp brengt een poëtische, muzikale bespiegeling voor en over Rotterdam begeleidt door twee multi-instrumentalisten.

koop hier je kaartje

Rotterdam: in de naam van de vooruitgang werd de stad groot en welvarend, maar in naam van diezelfde vooruitgang is ook een hoop verloren gegaan. Waarom worden bepaalde keuzes gemaakt? En voor wie? Van wie is een stad? Hoe klinken de verschillende stemmen van de stad?

Samen met multi-instrumentalisten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva geeft stadsdichter Elfie Tromp een poëtische, muzikale bespiegeling voor en over Rotterdam. Een liefdesverklaring en een pamflet ineen, over een stad die meer is dan van steen.

Elfie Tromp is schrijver, theatermaker, performer en dit jaar stadsdichter van Rotterdam. Haar werk is uitgesproken, geëngageerd, humorvol en prikkelend.

Keimpe de Jong speelt naast saxofoon talloze andere instrumenten. Hij is daarnaast componist en theatermaker en verantwoordelijk voor talloze producties. Hij schrijft muziek voor onder andere voorstellingen van John Buijsman, Theater Hofplein, Jeugdtheater Maas and Artemis.

Bruno Ferro Xavier da Silva is een muzikant en beeldend kunstenaar uit Rotterdam. Hij is toegewijd aan zijn basgitaar en gebruikt het in combinatie met strijkstok, samples en elektronische effecten.

Foto: Lisa van der Rhee

Hieronder zie je twee korte impressies uit ‘Het ligt aan waar je staat’